San Diego

A varos a masodik vilaghaboru ota haditengereszeti kikoto es bazis (jelenleg is), ez tobb helyen is erzodik. Van pl egy ‘memorial’ setany a parton, ahol ilyenekkel lehet talalkozni:

A hajo ma mar muzeum, a masodik kepen szereplo par (egy New Yorkban keszult foto alapjan) pedig ha jol tudom egy szimbolikus jelete az USA japanok felett aratott gyozelmenek. Kicsit arnyalja a kepet szamomra, hogy tavaly ugyan ezt a tortenetet egy japan muzeumban is vegigneztem (melyik nap melyik varosreszt bombaztak le). Tokio a 20. szazadban 2. vilaghaboru soran masodszor lett a folddel egyenlo… ( az elso egy foldrenges miatt volt). Fun fact: a ‘par’ sem a foto keszitese elott, sem utana nem ismerte egymast.

A masodik nap elmentem egy katonai temetobe is. Miota lattam a Hairt, el szerettem volna jutni egy ilyenbe. (Ropke 18 km setamba telt osszesen, de megerte. Ennek egy resze szogesdrottal elkeritett ma is aktiv katonai letesitmenyek kozott haladt.)

Sok idom amugy nem volt varost nezni, amit ezeken kivul lattam az vagy a szallas kornyeken volt, vagy utban volt a szallas fele a buszmegallotol.

Los Angelessel szemben ez a varos gyonyoru. (Ill. gondolom sikeresen elkerultem azt a reszet ami nem az). Csak kicsit vagyok delebbre, megis erezhetoen melegebb van, mar mediterran a hangulat es a szel sem fuj annyira.

(A hatterben gurulo bacsit sajnos csak a kep keszitese utan vettem eszre, a kreativ bicikli tarolokat akartam fotozni. Hajlektalanos sajnos itt is vannak, de nem olyan sok mint LAben.)

Kutyamenyorszag, vagyis kutyastrand. Egy hullamtorokkel elkulonitett resz, rengeteg bolgogan szakadgalo eletvidam kutyusnak.

A hostelhez legkozelebb levo strandon egymas mellett 21 strandropi palyat szamoltam. Kicsit arrebb meg 15ot, es allitolag ez a varos kevesbe felkapott starndja, a masik tolem sajnos messze volt.

A hostel. Tipikus party hostel, ami ugye most nem igazan vonzott, de legalabb 2 perc setara volt a parttol.

Utolso este egy kis jogara is volt idom a strandon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.