1. nap – 04.17 – Lake Morena

Megtett tav: 32km

Igen, egy kis kesessel posztlok mert nincs mindenhol net, es idom sincs mindig irni.

5.30kor volt a reggeli, majd pontban 5.50kor indulas. A turautvonal kezdopontja kb masfel ora Frodoek lakasatol, 5 kocsival vittek minket a kornyek beli onkentesek. Termeszetesen elcsusztam a reggeli keszulodessel (sosem volt az erossegem), kicsit kapkodosra sikerult. Eredetileg 18.-ara kertem az engedelyem es egesz sokaig abban a hitben eltem hogy meg is kaptam. Ez most annyiban kavart be, hogy Scoutekhoz is ez alapjan jelentkeztem, megbeszeltuk hogy megcelzom a 17.et indulasnak, amelyik napra vegul az engedelyemet kiadtak. A nevsor olvasasanal kiderult h ezt elfelejtettek adminisztralni es minden kocsi tele van, miattam egy onkentes megis kocsiba ult h aznap elindulhassak.

Ennyien indultunk:

A kepen szereplo 20 emberbol 6 volt aki parban indult, mindenki mas egyedul jott, nezzetek nyugodtan a nemek aranyat. (11 no, 3 pasi).

A kotelezo kep a ‘Monument’-tel.

A regiszter az indulasnal. Vegul nem kertek el a engedelyeket, csak megkerdeztek hogy van-e.

A 7 liter vizzel es 3 napi kajaval egyutt osszesen 18-19kg korul volt a taskam, a rohanas miatt nem maradt idom lemerni. Egy napra nem kell ennyi viz, akkor sem ha nem vizforras mellett alszom, de igy volt a biztos. Ha csak 2 nap alatt sikerul, akkos is marad eleg vizem, ami itt a legnagyobb kincs. Az elso 15km szinte elrepult, mar epp elkezdtem volna sajnalni magam a nehez taska miatt mikor eszrevettem ot az osveny szelen:

Nem csorgott, igy majdnem biztos voltam benne, hogy nem csorgokigyo, de sok masfele van ami meg mergezo, nem alltam le elemezni hogy az-e (a pupilla formajabol es az orra alakjarol meg lehetne allapitani). Kicsit szemeztunk, aztan inkabb gyorsan elmentem mellette, nem probaltam jobb szogbol lefotozni. Ellenben vele, meg pozolt is nekem:

‘Horned lizard’, allitolag nagyon ritka.

Szinten kotelezo kep az elso merfoldet jelzo tablaval.

Ok mar a vacsoratarsaim. Sikeresen elertuk Lake Morenat, ahol egy kijelolt kempingben 5$ert aludhattunk es hasznalhattuk a zuhanyzot.

50 cent 4 perc zuhany. Ki gondolta volna, hogy az mi mindenre eleg…

Ez pedig az otthonom.

Amugy igy nezett ki a mai utvonal:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.