3. Nap – 04.19 – Havazas a sivatagban

Megtett tav: 16 km

A tervem szokas szerint az volt, hogy jo koran felkelek. Ez sikerult is, viszont annyira fujt a szel, hogy semmi kedvem nem volt kikelni a jo meleg takaro alol. Hallottuk a pletykat, hogy holnap 10-12 kozott a kovetkezo kempinghelyre ami 16 kilometerre van (Mount Laguna) esot mondtak, igy mindenki azt tervezte, hogy megprobal meg 10 elott odaerni. Persze csak pletyka volt, terero hianyaban meg sem tudtuk nezni, hogy ebbol mennyi igaz. Mar kezdem megtanulni, hogy itt a pletykaknak hinni kell, eddig mindegyik igaznak bizonyult. Pl meg Frodoeknal meselte valaki, aki fel fullel hallotta, hogy nemreg valaki meghalt a turan, valoszinuleg szivrohamban. Tegnap este kiderult, hogy ez igaz volt. Egy 60+os koreai ferfinek szivrohama lett, reggel 9 korul nem sokkal azutan, hogy elindultak onnan ahol en ma taboroztam. Sem meleg, sem tul nagy emelkedo nem volt. A narancsos ferfi hivta a 911-et, es oda jott a helikopter is…

Szoval, azt pletykaltak eso lesz, ebbol kezdetben engem a szel es a tokeletes, kicsit huvos ido erintett ami a tegnapi nagy meleg utan feludules volt.

Ilyen szep volt a taj:

Aztan 1 oran belul ilyen lett:

Jol beoltoztem, esoallo kabat es nadrag, ill. esovedo a taskara.

A vart eso helyett legnagyobb meglepetesemre ho jott, a sivatag kozepen, a mexikoi hatartol kb 45km-re. Sosem hittem, hogy egyszer ilyenben reszem lesz, de hat az ilyen elmenyekert jottem.

Itt van egy kep ill egy rovid video bizonyitekkent (azt hallottam, hogy eloszor le kell toltenetek, utana tudjatok megnezni- szoval akit erdekel varja meg mig wifi kozelbe kerul).

Aztan jott a kovetkezo meglepetes (kicsit volt csak az, mert velem szemben turazo es terveim felol erdeklodo amerikaiak mar mondtak, hogy ez jon), beertem egy fenyoerdobe. Szinten a sivatag kozepen. Amugy 1750m magasan voltam, ‘high desert’, a ho is teljesen normalis telen, mint megtudtam.

Nem faztam, elveztem a hoesest es a szep kodos tajat, 0 fok koruli homersekletre es rovid ideig tarto esore/hora fel vagyok keszulve es tudtam, hogy 1-2 oran belul ugyis elerem a civilizaciot. Az utolso 2 km mar nem volt annyira elvezetes, mikor a kis falun belul azt kerestem hova menekulhettek az emberek, minden nagyon kihalt volt, a kempingben meg satrakat sem lattam.

Aztan a telepules egyetlen etterme elott meglattam a sok torazo taskat.

Bent jo meleg volt es sok turazo. Nem is tudom honnan, kint max 5-8 embert latok naponta (a kiindulopontot leszamitva, utana szetszakadtunk).

Ez a ajol megerdemelt ebedem. A jobb oldalit ‘sausage’ tehat kolbasz nev alatt rendeltem, ez itt ezek szerint hamburger hust jelent. Jol is jott a hambihoz:). 11.88$.

Az elorejelzesnek megfeleloen 1 korul az eso el is allt, elmentunk bevasarolni az egyetlen boltba, eleg hangulatos volt:

Ugy terveztem tovabb megyek egy kicsitkb 10 km-ert, de epp jott szembe egy turazo aki most stoppolt vissza, mar 10 merfolddel arrebb jart, de akkora volt a szel, hogy ugy dontott inkabb visszajon. Ez megadta a vegszot a naphoz, 3kor ugy dontottunk nem megyunk tovabb. Satrat vertunk es egy kis beszelgetes utan elmentunk aludni.

Kozkivanatra, vagyis Levi keresere a megtett tav terkepen. Sarga X-el jejoltem a kiindulo ill. vegpontot. Sajnos a szintemelkedest nem fogom tudni berakni, mert az app ezket az ikonokat rarakja a szintemelkedesre es negy napnyi tavnal mar nem lehet belole kivenni a lenyeget.

One thought on “3. Nap – 04.19 – Havazas a sivatagban

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.