4. Nap – 04.20

Megtett tav: 32 km

Este valoszinuleg eleg hideg lehetett, mert erre keltem:

A satorban is minden nyirkos volt, de nem volt semmi megfagya. Dupla falu, luxusnak szamito, 2 szemelyes satram van. 1.2 kg, itthon talan nem is lehet kapni ilyen konnyut. Persze vannak ennel sokkal konnyebb verziok, de fel kell adni nehany komfort tulajdonsagot (igen, a satraknal is vannak komfort szintek:) ). Az enyem megall barhol, nem kell tokeletes talaj hozza, ‘free-standing’. Van olyan, amihez kell mindket turabotod, hogy fel tudd allitani, azzal is megsporolod merevitest. Ezek altalaban szimpla faluak, ami pl konnyebben beazik es mint kiderult kevesbe hoszigetel is. Cserebe kb 500g egy ilyen, tehat kevesebb mint fele az enyemnek. Egy ilyennel rendelkezo turatarsam halozsakjan jeg volt reggel, az enyemen csak jo sok para. Persze mindent meg kellett szaritani:

Nem szokas reggel szaritgatni mindent, de sikerult beleegetnem a feherjeport az egyetlen edenykembe, meghozza jo vastagon. Legalabb forro viz, cif es egy dorzsi kellett volna hozza otthon, nekem volt hideg vizem es egy muanyag kanalam (jo a rosszban: folyo viz kozeleben voltam). Aztan kesobb rajottem, hogy van egy kesem is, ugyh jol osszekarcoltam ez edeny aljat, de legalabb tudom meg hasznalni. Ezzel a muvelettel sajnos elment a reggelem nagy resze, kb mindenki utan indultam el. Egesz nap embereket elozgettem, a vihar miatt tobb napnyi ember feltorlodott es kicsit sokan voltunk. Vagy 20 emberrel is talakoztam, amugy 5-6al szoktam. A latvany azonban mindenert karpotolt. Minden kanyar utan egy kicsit szebb lett, pedig azt hittem mar nem lehet felulmulni, az egesz sivatag elterult elottem.

Fel kellett tolteni a viz tartalekainkat is, mert a kovetkezo 45 km-en nem volt semmilyen vizforras. Vagyis nehany km-re meg volt egy, igy nezett ki:

Hiaba van vizszurom, amig nem muszaj nem iszom ilyet. Hatul lehet latni, sokan esernyovel turaznak. Nem am sima ernyo. Ultra konnyu, napviszzaveros, taskahoz csatolhato darabok.

A nap fenypontja: trail magic. Ezt a mar emlitett trail angelek csinaljak, ilyenkor ertelmet nyer az angyal kifejezes. Egy ismeretlen valaki a sivatag kozepen kirakott PCT turazoknak ingyen grapefuitot es sutit. Csak ugy.

Ezekkel tervezni nem lehet, random idopontokban es helyszineken vannak, idoszakosan.

A nap vegen eleg faradtan, nem is kijelolt satorhelyen, hanem csak szimplan az osveny mellett aludtam. Elvileg messzebb kene menni, de nem talaltam mashol sima feluletet, csatlakoztam egy osztrak srachoz:

Igy nezett ki a nap. Ha valaki valaha erre jar, egy napos turara is ajanlom a szakaszt. Kiindulopont: Mount Laguna, CA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.