10. Nap – 04.26 – Mary’s Place

Megtett tav: 30 km

7:30-as indulassal mar majdnem az utolsok kozott voltam. A tegnapi turatarsaim nelkul, egyedul indultam el. GQ es Evan lassabban keszulodtek, mindkettejuknek volt valami baja. GQ a labat fajdalta, Evannak meg egesz este fajt a feje, de latszolag reggelre mar jobban lett.

Az egesz amerikai vadon dologbol egyelore annyit eszlelek, hogy sok helyen nincs terero es internet. Ma sem volt, csak egy nagyon kicsi par 100 m-en meresztul. Pont leultem hogy bejelentkezzek- elek meg, csak netem nincs- amikor egy srac aki mogottem turazott hozta a hirt, hogy Evannak kiment a bokaja, es o es GQ stoppal mennek tovabb a kovetkezo varosba, Idyllwildba. Oda en majd csak 2-3 nap mulva fogok erni, ha minden jol megy. Hirtelen nagyon maganyos lettem, hiaba lettem volna akkor is egyedul ha epp 1 oraval mogottem vannak. Furcsa, mennyire lehet valakikhez kotodni 1 napnyi ismertseg utan. Lehet, hogy soha tobbet nem latom oket. Jo a rosszban, turan tenyleg soha nem voltam eddig egyedul. Meg itt ultem ugyan ezen a helyen, mikor a kovetkezo elhalado turazo megallt velem beszelgetni. O Pat, egy 70 eves(!) amerikai turazo aki azt tervezi, hogy vegig megy Kanadaig, kicsit kesobb csatlakoztam hozza egy ebed erejeig.

Ez lett volna az egyetlen vizforras utkozben, de azt irtak doglott kigyok es gyikok vannak benne. A kepen talan nem latszik, tenyleg nem volt tul biztato. En mar a leirasnak is hittem, meg reggel feltankoltam egy egesz napi mennyiseggel, igy nem kellett innom belole.

A nap masodik feleben egyutt haladtam Pattel, akinek amugy egy 35 literes hatizsakja van (35!, otthon ezzel 3 napra indulnal emberek, o kanadaig megy…, az enyem amugy 60 l), ill. a base weight-je, tehat a taskaja kaja, viz es gaz nelkuli sulya kb 3.5 kg. Nekem ez oriasi tervezesek aran 9-10 kg korul van…

Egyutt ertunk el a kovetlezo trail angel altal biztositott helyre: Mary’s place. Mondom, nem annyira vadon ez a vadon, csak terero nincs. Ez a hely nagyon kulonleges volt. Volt limonade, jeges(!) viz, kis konyvtar, rendes (pottyatos) wc, zuhanyzo feleseg. Mary kitett magaert….

Meg csak 2 napja nem zuhanyoztam, igy igazabol nem hianyzott annyira, de gondtam mivel szulinapom van kirugok a hambol, megmosakodtam.

A mai latkepek latkepek pedig ilyenek voltak:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.