15. Nap – 05.01. Whitewater Preserve

Megtett tav: 21 km

A 2 hegyvonulat kozott egy par km-es siksag terul el, amin nagy szelben haladtam at. (Normal idoben itt 40+ fok szokott lenni, szerintem jol jartam a szellel).

Lentrol mar egesz mashogy neztek ki a felhok. Meg is ijedtem volna, ha nem azt latom 2 napja, hogy ezek a felhok mar pedig nem akarnak tovabb menni.

A siksag masik oldalan az eleg fogalmas, Los Angelesbe tarto 10-es Highway alatt osszegyultek a turazok, ahol amugy is trail magic vart minket: viz, friss alma, banan, kave.

Az egyik csoport ugy dontott stoppol a kozeli Cabazon nevu varosba, a masik tovabb indult. A tovabb indulokkal tartottam, egyutt haladtunk (Ian, a 3 lany es en), 2 helyet is kieztunk ahol rossz ido eseten tudunk segitset kerni es meg tudjuk oldani a Cabazonba jutast.

A 2 hegy kozotti sik terulet gondolom jo idoben is szeles, rengeteg szeleromuvet telepitettek, a legnagyobbak meg a Jacinto tetejerol is siman latszottak.

Elertuk a C Sectiont utkozben (az egesz PCT fel van osztva szakaszokra az allamokon keresztuk, az A Section vege meg Warner Springsben volt).

Elhaladtunk egy a szeleromuveket uzemelteto allomas mellett is, ahol az ott dolgozo mernokok a konyhajukat megosztjak az arra jaro turazokkal. Volt adomany alapon mukodo chips, csoki, kave, hideg viz, es 2-3 dollaros fagyasztott gyors kaja valasztek.

Megerositettek azt amit 2 napja gyanitunk: a kozeli hegyek gyakran megfogjak a felhoket, hiaba van vihar nyugaton es hovihar a hegyekben, a keleti oldalon gyakran kek marad az eg. Megtudtuk, hogy meg legalabb masfel napnyi turazasra vagyunk a kovetkezo hegy hohataratol, es amerre megyunk max egy kicsi eso lesz este.

A nap tovabbi reszeben az osveny pont azon a vonalon haladt, ahol a felhok megalltak. Ez a domboldalon kanyarogva ugy nezett ki, hogy amikor beertem a kanyarok belso felere bekerultem az esobe, a hegyvonulat kulso iven pedig mindig megszaradtam.

Mindekozben kiderult, hogy a tegnapi szel csak bemelegites volt. Ma mar egesz komolyan volt a helyzet neha, az osveny egy meredek hegyoldalon haladt, a szel valtozo iranybol fujt, tobbszor meg kellett allnom es ellen tartanom, hogy ne fujjon el/le. Most egeszen orultem, hogy meg kb 18 kilo a hatamon van.

A taj tovabbra is szep volt, a szelben egeszen kimerultunk, orultunk mikor eljutottunk a kinezett allomasunka, Whitewater Preserbe. Ez az elso komolyabb folyo amivel a sivatagban talalkoztam, a hely egy egesz szeles folyomederben volt kialakitva.

Igy nezett ki lentrol a folyomeder ket oldala:

Ez pedig a vegallomas. Volt egy ranger station, amit bar 5 utan bezartak, jo erzes volt tudni hogy normalis epulet a kozelunkben rossz ido eseten.

Vegul szukseg is volt az egyik merev szerkezetes epuletre, akkora szel fujt ejszaka, hogy a sator merevito elemei folyton meghaljottak, ez bentrol egesz rosszul nezett ki. Hallottam mar rossz torteneteket reggelre teljesen osszetort sator merevitokrol, es bar egyet ertettunk abban, hogy a gyarto valoszinuleg kuldene uj reszeket ha szukseg lenne ra, biztonsagosabbnak lattuk a wc-t :). Egeszen nagy volt es tiszta, 4 is volt belole, 4-en lanyok befertunk osszesen 2-be.

Nem tudtam, hogy a szelnek lehet ilyen hangja, a 2 hegyoldal ugy felerositette, mintha egy vonat haladt volna el kozvetlenul mellettunk. Itt bent vedve voltunk, barmikor ujra ezt valasztanam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.