14. Nap – 04.30 – San Jacintorol lefele

Megtett tav: 29 km

A tegnapi rohanos nap utan nem keltunk koran, utolsokent hagytuk el a taborhelyet.

Eloszor a hegygerinc vonalan haladtunk.

Mint kiderult, a felhok felett ebredtunk majd turaztunk egeszen sokaig. 2700m-rol leereszkedtunk 500m-re.

Egyre kozelebberultunk a felhokhoz.

A 2 hegy kozott mintha megallt volna a rossz ido, hiaba fujta a szel a felhoket, a keleti oldalon kek maradt az eg. Ahogy haladtam lefele a fenyoerdo eloszor keveredett a sivatagi novenyzettel, majd teljesen elfogytak a tuleveluek.

Aztan beertunk a felhobe.

Az osveny tovabb haladt a hegy keleti oldalan, igy megint szep ido lett.

Egesz nap nem talalkoztunk senkivel, mar azt hittem nem is fogunk, mikor belefutottunk z lanyokba: Mouse, Thumb, Surgeon (balrol jobbra), es csatlakoztunk hozzajuk ebedre. Allitolag a lanyok lefele talakoztak egy oz labbal, amit egy kevesbe figyelmes/ehes puma hagyhatott el. Sok el errefele mindenhol amerre eddig jartam, de mivel ejszakai allatok nagyon szerencses lennek, ha osszefutnek egyel.

Eleetuk a 200. merfoldet jelzo tablat.

Lefele egyre jobban fujt a szel, poffosen, valtozo iranybol, mar lenyegesen lejjebb kellett vinnem a sulypontomat, hogy biztonsagosan haladni tudjak.

Vegul a hegy labanal satraztunk, mivel a homok nem annyira fogta satrat, igy kovekkel oldottuk meg a kitamasztast. Este eleg eros szel fujt, de mindenki a helyen maradt.

Ja igen, egy ideje nem irtam a labamrol. Kicsit el is felejtettem, hogy volt barmi, az uj cipo csodat tett vizholyag teren. Mivel meg anno probaltam csokkenteni a fajdalmat, nem termeszetes modo n setaltam, a bal terdem es a jobb achillesem elkezdett fajni. Egyelore semmi komoly, majd meglatjuk mi lesz belole.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.