20. Nap – 05.06

Megtett tav: 31 km

Reggel koran indultunk a hostelbol. Taskak a kocsi tetejere, a hatul ulo emberek hatrafele neztek.

5 napnyi kaja most mar kicsit tobb, mint eddig, be sem fert a taskamba, az aljar kerult. Nem erdekelt a suly, csak ne ehezzek.

(A hostelben masodik este uj szobatarsam jott, Sunrise. Ket lany tesoja van: Moon es Star. Allitolag a szuleik hippik voltak, ez lett az eredmeny :)).

Indulasnal osszefutottam egy regi ismerossel, Pattel. Egyutt mentunk egy ideig aztan tul gyors volt a tempoja, hagytam, hogy megelozzon. Azon panaszkodott, hogy milyen nehez a taskaja. 5 napnyi kajaval volt annyi a hatan, ami nekem az alapsulyom, tehat a nagyon ritkan elofordulo kaja es viz nelkuli 11- 12 kg.

A szakasz elejen volt egy lezaras korabbi erdotuz miatt. Senkit nem erdekelt, mindenki athaladt a lezart reszen a figyelmeztetes ellenere (nehany km volt csak erintett, nem ugy mint Idyllwild elott). Allitolag PCT turazokat nem buntetnek. Amugy egy ilyen szakasz veszelyes is lehet rossz idoben: nagy szelben a sok hamu nem egeszseges, ill. az elegett faagak barmikor letorhetnek, egesz fak fordulhatnak ki a helyukrol. Esoben pedig a novenyzet hianya miatt egesz domboldalak indulhatnak meg sarlavinakent, ahogy az meg is tortent tavaly telen a Los Angeles melletti Santa Barbaraban: nagyon sok lakohazat mosott el a sar, sok hollywoodi sztar is erintett volt. Most szep volt az ido, semmi veszely nem fenyegetett.

Kicsit lassan haladtunk az 5 napnyi elelemmel, ez mar mindenkinek jo sok sulyt jelent. Raadasul indulas utan nem sokkal elertunk egy patakot, ami az utolso vizforras volt eleg sokaig. +5 kg viz, mindenki vonakodva allt neki a szuresnek. Igy a taskam mar rekord nehez volt, kb 25.5 kg.

Eszakrol kerultuk meg a varost ahol megszalltunk, egesz szep volt fentrol is. Elhaladtam a Gold Mountain oldalan, ahogy a neve is mutatja, aranybanyak voltak erre regen. (Volt, amit latni is lehetett). Itt is indianok eltek eredetileg, majd szepen eluztek oket.

A tarsasag a nehez taskak miatt kicsit szetszakadt, csak en mentem el a messzebbi kempinghelyre, a tobbiek 5-10 km-rel mogottem aludtak, igy most uj tarsasaggal vacsiztam. A labam tovabbra sem 100%-os, de delutan foleg lefele haladtunk, azt most egesz jol birtam.

Annyira melegnek es felhomentesnek tunt az este, hogy fel sem raktam a rainfly-t, a satram masodik falat. Igy a halos plafonon keresztul a csillagos eg alatt aludtam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.