29. Nap – 05.15.

Megtett tav: 35 km

Delelott osszefutottam (utolert) Mando(60+), akit a tegnapi nap vegen ismertem meg -mandolit fog cipelni magaval a Sierra hegyseg utan, az AT-n (Appalchian Trail) kapta a nevet ahol vegig vele volt. Probal napi 40 km-t menni, igy valoszinuleg nem sokaig fogom latni es a hangszerevel sem fogok talalkozni. Aprilis 25-en kezdett, eddig o a leggyorsabb akivel talalkoztam.

Delutan mar nem is haladtunk egyutt, o sokkal gyorsabban vette az akadalyokat mint en. Elertem az osveny egy olyan reszere, ami nemreg meg le volt zarva korabbi erdotuz miatt, de mar megnyitottak. Nagyon sok helyen majd’ osszert a novenyzet es ugy kellett utat torni. Ezzel onmagaban nem lenne nagy gond, bar nem orulok ha kiszakad a ruham/taskam, mert akkor sok ido varrogatni. Tele volt minden kedvesebbnel kedvesebb novenyekkel. Emlitettem mar ugye a ‘poodle dog bush’-t, ami sulyos bor irritaciot valt ki, ha hozza ersz. Erre bokamagassagtol egeszen fejmagassagig lehet szamitani. Van egy masik novenycsoport, aminek a letezeserol mar szinten sokat olvastam es nezegettem kepeket, a ‘poison oak’ es ‘poison ivy’. Hasonlo reakciot valt ki, mint a poodle dog. Persze, eloben felismerni oket mas helyzet. Alapvetoen minden ismeretlen novennyel kerulom az erintkezest, az elejen minden ismeretlen volt, igy egy honap utan mar tudom mitol nem lesz bajom. Ezen a szakaszon is probaltam kerulni ahol lehetett es szerencsere egybol felismertem a ‘posion oak’-ot is. A levelei kulonbozo alakuak lehetnek, altalaban harmasaval nonek. Lehet kisebb/nagyobb bokor es fa is, tehat boka magassagtol egeszen a fentrol lelogo levelekig most mar mindent figyelni kell. A legjobb, mikor a minden oldalrol belogo poison oak kozott megbujik fejmagassagban egy kis poodle dog. Es kozben nezz a labad ele, nehogy kigyora lepj. Ez am az igazi akadalypalya.

Mint ahogy minden szakasznak, ennek is vege lett egyszer, igy tudtam rendesen haladni. A taska mar annyira torte a hatam, hogy a korabban sokszor alkalmazott ‘odarakom a kezem es nem fogom erezni’ mar nem mukodott, mar a kezem is nagyon fajt. A pufi kabatomat hasznaltam C veriokent, mukodott, csak iszonyu meleg volt.

Elertunk egy KOA kempinghez, ami lehetett volna a nap vege, de 1) kozelebb akartam lenni a masnapi szallasunkhoz, ahol furdes/mosas/resupply vart ram, 2) masreszt $15 USD volt egy estere es a nem tervezett taska vasarlas miatt inkabb sporolosra vettem a figurat.

Hiaba volt jakuzzi, zuhanyzo (holnap ugy is furdok, ma minek:)), egyenes puha fuves talaj satrazashoz es asztalok, tovabb indultunk a naplementebe es mar fejlampaval egy folduton talaltunk megfelelo alvohelyet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.