30. Nap – 5.16 – Hiker heaven, Agua Dulce

Megtett tav: 13 km

Az utvonal athaladt a Vasquez Parkon, ahol a Szent Andras toresvonalnak koszonhetoen letrejott erdekes felszini formak jottek letre.

Sok a CGI korszak elotti klasszikust forgattattak itt, mint a Majmok Bolygoja (2001), Star Trek, Battlestar Galactica, Sliders, Szupercsapat, MacGyver, Big Bang Theory, Jobaratok, stb.

Ujra osszsfutottam Mandoval, a nagy beszelgetesben rossz osvenyre fordultunk es hosszabb bushwackinggal (arkon bokron keresztul, toronyirant) jutottunk vissza az osvenyre a sziklak kozott. Tenyleg egy masik bolygon, egy sci-fiben ereztem magam.

Igy kicsit kesve jutottam Agua Dulceba. Ez is egy kisvaros, de itt a lovas tanyak vannak mindenhol.

Elso utam a helyi barkacsboltba vezetett, ahol beszereztem a sator ala valo vizhatlan Tyvek anyagot, majd az elelmiszer boltban megvettem kb 2 napnyi ellatmanyt.

A cel a varosban egy Hiker Heaven nevu hely volt. Mint legtobbszor, most sem tudtam hova erkezem igazan. Volt egy leirasom az elerheto szolgaltatasokrol, de ennyi. Egy itt elo hazaspar a sajat udvaran engedi a turazokat lakni es onkentesek segitsegevel mukodtetik a rendszert. 4 kutya, sok tyuk es egy kakas kozott allitottunk satrat (a tyukok siman bemaszkaltak a satorba kajaert ha nem figyeltunk, a kakas meg kikezdett azokkal akik epp a teruleten voltak).

A garazsban alitottak fel polcot az ide kuldott csomagoknak, a tablan inoformacio volt kovetkezo szakasz vizhelyzeterol, idojarasarol, kovetkezo trail angel szallasokrol. Mig a ruhainkat kimostak, valogathattunk csereruhak kozul (egy pink shortot es zold pulcsit talaltam a meretemben). Volt konyha, varrogep a szakadt ruhaknak, a zuhanyzoban (amihez fel kellettt iratkozni egy tablan) sampon, tusfurdo, kaptunk torolkozot is (rendes torolkozo nem resze a legtobb turazo felszerelesenek, mivel zuhanyozni csak varosban lehet). Tenyleg turazo ‘heaven’, azaz menyorszag, ahogy a neve mutatja. Konnyu itt ragadni, maximalizalva van 2 estere a szallas, en ugy terveztem, hogy masnap mar indulok is tovabb.

A lanyokkal Ubert hivtunk hogy elmehessunk egy REI-ba, ami a helyi Decathlon csak kimondottan turazasra es a termeszetben uzheto sportokra fokuszal. Sajnos muszaj volt beruhaznom egy uj taskara. Nagyon szeretem a Decathlon termekeit, most is sok van nalam/rajtam, a tobbi egesz jol birja idaig. Az elado a taska reszlegen egyben trail angel is, annak a helynek a tulajdonosa, ahol eltort a kiskanalam es este tuzet gyujtottunk. Mikor mondtam, hogy PCT turazo vagyok egybol mutatta melyik 3 taska opcio ami megfelel a minel konnyebb de tartos funkcionak (a rengetegbol, egy egesz nagy falnyi volt), lemerte a mereteimet, merthogy a legtobb taskanak van S, M, L merete es meg azon belul is ram allitotta a pantokat. Telepakolta altalam kivalasztott (jo sok) sullyal, hogy erezhessem milyen ha tele van. Kicsit mashogy mukodik ez, mint otthon. Hagytak, sot mondtak, hogy nyugodtan setalgassak korbe a boltban. Setaltam is jo sokat, mert nem ereztem tokeletesnek, tul kemeny volt a szivacs (nyilvan, mert uj), de a reginel haratozottan jobb. A taska tomegkozeppontja sokkal kozelebb van a sajatomhoz, nem huzza annyira a vallamat, a suly a nagy resze a derekamon ul. Pont ezert, kicsit nyomott is. Megvettem es remenykedtem, hogy jo lesz. Ha mar erre jartam, beszereztem egy uj kanalat is.

Az uj kisebbnek tunik, de elmeletileg nagyobb. Kiprobalni nem tudtam, mert tele volt boltban vett dolgokkal, bizok a pakolo kepessegemen :).

Ha mar eljottunk idaig, elmentunk a par perc setara levo Walmartba (helyi Tesco). Ujraterveztem, bar a kovetkezo szakaszon tobbszor is tudnek venni kajat, itt megiscsak olcsobb es nagyobb a valasztek, vettem meg 5 napnyi elelmet. Ez mar eleg Tehachapiig. Siman arulnak fegyvereket, allitolg vehetnek magamnak en is, nem kell amerikai allampolgarnak lennem. ( Nem neztem utana, hogy tenyleg igy van-e.)

Mikor visszaertunk a szallasra csak zuhanyozni maradt idom, a kajapakolas manapra maradt.

Amugy nem tudom megirtam-e mar, Ian, akivel egy kis ideig egyutt turaztam de beteg lett es korbazba kerult ujra uton van es csak 2-3 nappal van mogottem. Meg az is lehet, hogy ujra osszefutunk :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.