35. Nap – 05.21

Megtett tav: 39 km

Este egy bolt melletti teruleten aludtunk ahol volt zuhanyzo, wc, es a boltban lehetett enni is. Eleg jo adagokat adtak:

Ez az osvenytol kb 10 percre volt kocsival, de ingyen hoztak es vittek minket egy adott szam felhivasa utan. Cserebe reggel alkalmazkodnunk kellett, meg kellett varni a fuvart. Sokan hajnalban indulnak vagy ejszaka teszik meg ezt a tavot. Szokatlan modon teljesen sik, hosszu egyenesekkel, arnyek nelkul.

Ilyen soha nincs az appon, mindig fel vagy le van. Kivancsian vartam milyen lesz, mondtak egy kis lehulest is igy nem kellett annyira tartani a hosegtol. Be is jott, napon volt 35 fok de folyamatosan fujt a szel, igy kb tizzel kevesebbnek erzodott.

Az elso 15 km elrepult, elveztem a vegtelenbe tarto egyenes latvanyat, azt, hogy sikon haladtam. Elhaladtam az Aquaduct mellett, ami Los Angelesbe viszi a vizet a Sierra hegysegbol pusztan a gravitacio segitsegevel.

Ha ez (es a tobbi aquaduct) nincs, LA nem nott volna soha akkorara, mint ma. Tobb to kiszaradt a hegyekben mert a varosnak szuksege van a vizre.

Elhaladtam eleg sok joshua tree mellett, sot mar joshua tree erdonek is neveznem az egyik teruletet, bar szerintem ilyen nem letezik. (Ennek kivetelesen megtalaltam a magyar nevet, eleg vicces: jozsue palmaliliom).

Aztan ut kozben kezdtem atertekelni ezt a sivatag dolgot. Az Aquaduct egy ido utan fedett lett, a betonon tudtam setalni. A monoton sikon haladas kemeny talajon is fajdalmas lett.

Hosszu, hosszu, hosszu egyenesek. Azt hiszed latod a veget, ugye? Na, az nagyon messze van. Orakba telik odaerni, es a kanyar utan jon a masik vegtelen egyenes. A szeles uton elvesztettem a sebesseg erzetemet, hiaba alltam be egy tempora mivel nem volt mihez viszonyitani folyamatosan lelassultam. A szeles ut a kigyoveszelyt is csokkentette, nem kellett annyira ebernek lenni. Ez az ingerszegeny kornyezet egy ido utan eleg nagy kihivas lett. Szereztem 2 uj oriasi vizholyagot a talpamra. Mar epp kezdtek hianyozni. Nem en vagyok az egyetlen akit megviselt az egyenesen haladas, mindenki panaszkodott valami miatt. Vozholyagok, vadli, sipcsont, nem ehhez vagyunk szokva.

A 70′-es evekben Robin Davidson (27 eves no) 2700 km-t tett meg 4 tevevel es egy kutyaval az ausztral sivatagon keresztul. Hat, minden elismeresem. (Konyv, film es egy szam is szuletett a temarol ha valakit erdekel.)

Delutan beertem az elottem levoket illetve Pat is utolert, igy nehany oran keresztul egyutt haladtunk, hogy ne unatkozzunk. Szeleromu telepen haladtunk egy ideig, oriasi gepek mellett.

Az esti orakban megerkeztem a dombok koze (vegre emelkedo!), a szel egyre erosodott, elegge kellett kuzdeni es sok energiat elvett. Szerencsere a satorhely amit kineztunk szelvedett volt, igy legalabb az ejszaka nyugodt volt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.