36. Nap – 05.22

Megtett tav: 40 km

Tegnap elfelejtettem berakni: Megtettuk az utvonal 20%-at :). Jo ez, alapvetoen merfoldeket unneplunk, de en nezek km-t is, illetve szazalekot is mindig jeleznek az osvenyen. Konnyu erezni a haladast.

Delelott egy hegymaszassal kezdtunk, ereztem felfele, hogy nincs sok energiam. A tegnap szerzett vizholyagokkal is meggyult a bajom, de nem csak ez volt a gond. Utkozben jottem ra, hogy az allamnal az egyik oldalon a nyirokcsomom meg van dagadva. Pont azon az oldalon, ahonnan az eros szel fujt, ezek szerint mar keson oltoztem at a hidegebb idohoz. Felszenvedtem magam, majd szerencsere a delutan masodik feleben mar csak lefele kellett menni.

Pozolos horned lizard, ujra. Olyan mint egy kicsi dino, ugye?

Ismet szeleromu telep mellett haladtunk, de olyan nagy mellett amit meg sosem lattam.

Kozel akartam lenni a segitsegthez (ha szukseg lenne ra). Tehachapiba tartottam, ahova ketfelekepp lehet eljutni: ket autout keresztezte az osvenyt az elso egy kisebb kevesbe forgalmas ut, a masodik egy nagy Highway. Allitolag a masodiknal konnyebb stoppolni es a kovetkezo szakaszon is kevesebb vizet kell vinni ha onnan indulok tovabb. Ugy terveztem (meg mielott elkezdtem volna rosszul erezni magam), hogy valahol a ketto kozott satrazok, masnap reggel nehany kilometer utan megerkezek a varosba, elintezek mindent, aztan indulok tovabb. Mit lehet tenni kicsit betegen es gyengen lefele menet? Futni. Persze, nem gyorsan, de be akartam hozni amit a reggeli lassu haladassal elvesztettem. Keso delutan elertem az elso elagazohoz, egy kis energiam meg volt, hogy tovabbmenjek. Csak par km-t. A terkep nem mutatott satorhelyet, de hat mindig van. Ugye? Hat most, hogy eloszor probaltam meg tovabbmenni kinezett satorhely nelkul, nem volt. Ami eleg lapos volt es valamennyire szelvedett egy bokor mogott, mind tele volt tehenkakival (mert ugye szeleromu telepen haladtam at – tehat konstans fujt a szel – amin teheneket is tartottak). Vajon az itteni teheneknek is fontos a maganszfera, vagy valaki osszegyujti es ide hozza oket? ( 🙂 ) Annyira azert meg sem vagyok rosszul, hogy tehenszarban satrazzak, igy tovabb mentem. Mar kezdett sotetedni es meg mindig semmit nem talaltam, naplemente utan ertem el a forgalmasabb utat. Majdnem teljesen sotet volt, de ugy dontottem megprobalok stoppolni, max 5 percig. Ha nem szimpatikus aki megall max nem szallok be. Ha nem vesz fel senki felverem a satrat valahol az ut mellett, de ennyi rohanas utan szerettem volna zuhanyozni egyet. Szerencsem volt, par perc utan egy idosebb hazaspar felvett es nemcsak a repter bejarataig vittek el, aminek a parkjaban satrazhattunk, hanem konkretan bekisertek a repterre, vegigsetaltak velem a hangarok mellett (jo 5 perces seta volt a bejarattol), mert biztosak akartak lenni abban, hogy a sotetben megtalalom a helyemet. Kerestem az igert zuhanyzot, de nem lattam sehol, csak egy toitoit. Akkor ma sem zuhanyzom :/.

Kicsit betegen megtettem 40 km-t. Azt javasoltak, vegyek be egy Advilt, segiteni fog. Itt az ibuprofent (Advil hatoanyaga) egeszen megteveszto modon I vitaminnak nevezik, van, aki minden nap bevesz egyet. En eddig egyszer sem vettem be, mert szeretnem erezni mit okozok a testreszeimnek es nem szeretnem tuleroltetni oket. Ma kivetelt tettem es remeltem hogy ezzel a labamban levo fajdalmat sem fogom erezni, ugy alhatok el, hogy nem faj semmim. Nem jott be, az Advil ultra nem mulasztotta el a fajdalmat, cserebe a nyirokcsomom masnapra helyre jott.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.