57. Nap – 06.12 – Glen Pass

Megtett tav: 22 km

Mondatak, illetve olvastam, hogy a Sierran atlagosan kevesebb km-t tudnak haladni a turazok. Mikor kerdeztem miert, nem kaptam egyertelmu valaszt. A magassag? Ahhoz talan hozza lehet szokni egy ido utan. A nagy hegyek? De hat rengeteg ember olyan gyorsan halad felfele is, mintha eszre sem venne, hogy epp emelkedon van (nem, ez nem en vagyok). Amikor epp nem varosban voltam vagy az arra vezeto osvenyeken turaztam, egesz jol hoztam a kilometereket. Igy ezt a szakaszt ugy terveztem, napi kb 28 km-t haladok es 5 nap alatt a kovetkezo bevasarlo helyen leszek.

Ma rajottem miert nem lehet haladni. Persze, egy kicsit betett az akklimatizalodasnak, hogy megint lementem a sivatagba, ereztem felfele menet, hogy majdnem kezdhetem elorol. Megsem emiatt nem tudtunk haladni. A hegy tuloldalan eleg sok ho volt, fel is vettem a csuszasgatlot.

Nem lehet mast tenni ilyenkor, mint kovetni a labnyomokat. A ho meg viszonylag kemeny volt, de mar nem jeges, uj iranyba csak csakannyal biztonsagos haladni, ennek semmi ertelme. A labnyomok viszont megszunnek, ugye, ha nincs ho, ilyenkor el kell jutni a kovetkezo reszig ahol utat latunk. A ketto kozott neha mar-mar hegymaszassa alakult amit csinaltunk.

Ez lassu. Nagyon. Egy ido utan nem art megtalalni az osvenyt, ez szinten sok idot vesz el. Gondoltam majd lefele behozom az elvesztett idot, hat tevedtem. Annyira sziklas- koves volt az ereszkedes, hogy alig tudtam haladni.

Volt jo resze is a honak, a hocsuszda.

Ezt a Forester Passon lehetett volna kimaxolni, de oda tul keson ertunk, a vizes ho nem tokeletes es a csuszda vegetol szenvedos postholinggal tudtunk volna visszajutni az osvenyhez, ezert ott kihagytuk. Ian viszont nem, itt a videja:

Ehhez hozza jon meg a sok folyon atkeles, jo esetben at lehet ugralni/ egyensulyozni a viz felett, mert a cipocsere is sok idot elvesz.

Igy mara mindossze 22 km jutott, ami kicsit veszelybe sodorja, hogy lesz-e eleg kajam a szakaszra. Most tenyleg a vadonban vagyok, az osvenyek amik civilizacio fele visznek napokra vannak egymastol es kb teljes napba telik lejutni egy utig ahonnan tovabbi stoppolassal lehet varosba jutni. Nincs mas lehetosegem, 5 napi kajaval kell megoldanom ezt a szakaszt.

Este kicsit elkezdett emelyegni a gyomrom, remelem semmi komolyabb nem lesz belole.

Mai latkep:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.