62. Nap – 06.17 – VVR

Megtett tav: 9 km +2 off trail

Par ora tura maradt az allomasig, ami hosszu ido ota eloszor a civilizaciot jelentette. Egy to masik oldalan volt a resort, vezetett ide tobb turautvonal ill. lehetett valasztani a fizetos ferry-nek nevezett kis motoros hajot is. Mivel hianyzik a hajozas es amugy is szeretek vizen lenni (no meg pont eleg annyi turazas amit minden nap megteszek), a hajot valasztottam.

A resort maga leginkabb az otthoni kempingekhez hasonlitott, ide menekulnek az emberek a civilizacio elol. Nekem pedig ez A civilizacio. Sok resupply hely ilyen amugy, ami masoknak a vilag vege, nekem egy ‘bevasarlokozpont’.

Az indulasra varva ill. a tavon volt terero, de nem volt sok idom. A resortban nem volt semmi, igy ugy dontottem furdes es a ruhaim kezzel torteno kimosasa utan, hogy a delutani hajoval visszajovok a to tuloldalara es ugyeket intezek. A hiker boxbol szereztem par kajat, a sivatag ota eloszor trail magickel is talalkoztam. Az egyik turazo szulei (hasonlo koru lany, mint en) jottek tamogatni a lanyukat, es hoztak sort, gyumolcsoket es sutit a turazoknak. Azt hittem ez a trail magic ilyen sivatagi dolog, ott szeretik a turazokat es viszonylag konnyen elerheto helyeket keresztez az osveny. Tevedtem:).

Ha mar hiker box: meg a bishopi hostelben talaltam kesztyuket nap ellen ill. vastag kesztyuket hideg idore. Valaki azt gondolta, hogy itt mar nem kell felni a naptol. Nekem sikerult 1100km sivatag utan eloszor a Forester passon leegnem, nem szamoltam a hoval. A Pinchot pass utani meleg pedig sok sivatagi napot lekorozott, hiaba a magassag, igy nagyon jol jottek ezen a szakaszon. A meleg kesztyukre is szukseg volt, mert bar van alakesztyum es egy kicsit vastagabb masodik reteg, a legkonnyubb es legolcsobb verziot vettem meg a Dechatlonban. Nem volt veszes eddig sem az a kb fel ora amig reggel bemelegedtem es mar nem faztak a kezeim, de az uj szerzemenyekkel mar ennyit sem kell varnom.

Delutan elkoszontem Pirate-tol, aki ugy dontott meg marad, es satrat vertem a to tuloldalan.

Ujabb felszereles adta meg magat, eltort a satram.

Majd most kiderul mennyire is jo ez a hires amerikai ugyfelszolgalat.

Az REI-jal teljesen elegedett vagyok, vasarnap este 8-9 kozott eloben chateltem tobb alkalmazottal is, 1) hogy a rendelt ingemet azzal az egyetlen modszerrel szallitsak amit az a posta elfogad ami az utvonalon van, 2) hogy tudjuk megoldani a taskam torott csatjanak ugyet. Ingyen kuldenek helyette uj csatokat (5$ lenne a boltban+ szallitas), csak a cimet kellett megadnom. Teny, nem a leggyorsabb modon de kuldik.

A sator (Big Agnes) nem volt ilyen egyszeru, egy formot kellett kitolteni ami utan egy automatikus e-mailt kaptam, hogy majd jelentkeznek. Ez igy lassu lesz, alig van netem. Szerencsere a sator tartozeka egy fem cso, pont az ilyen esetekre, ezzel fel tudom allitani, viszont ha meg egy helyen eltorik, akkor ennyi volt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.