61. Nap – 06.16

Megtett tav: 36 km

Tul vagyok az utolso magas hagon, mar csak kisebbek (3300m es alattiak) vannak. Most mar elmondhatom, hogy 3500m felett nem volt biztositasom, pont az izgi reszeken. Az mar a biztositok szerint nem sima turazas kategoria (nem is ertem miert), nagysagrendekkel lett volna dragabb.

Kihagytam egy resupply helyet, a ‘Muir Trail Ranch’ nevu allomast, mert csak az 85$, hogy atvedd a csomagod. Oszverekkel hozzak fel ide az ellatmanyt es csak vodrokben lehet kuldeni. Ez tenyleg a vilag vege:). Termeszetesen van olyan ceg, aki osszeallitja a csomagod es vodorbe rakja. Azert vannak ennyire elszallva az arak, mert a JMT-seknek ez egy fontos megallo. Ami meg a kozelben van, Vermilion Valley Resorts (VVR), ahova most tartok szinten szigoru kovetelmenyeket allit a csomagfogadassal kapcsolatban es nekik is fizetni kell az atvetert (ide sem kuldtem semmit). Elegge monopol helyzetben vannak itt, a hegyek kozott.

A mai hago (Selden pass) az elozoekhez kepest mar nem volt emlitesre melto, ho is alig volt.

Azt olvastam az egyik megallonal, hogy lesz egy kis terero, de sajnos nem volt. Ez elegge ranyomta a belyeget a napomra, nem a kozossegi media hianya miatt. Hireket sem olvasok nagyon, pedig nem artana. Tobb, mint egy honap utan vettem csak eszre, hogy miota kijottem a forint a dollarhoz kepest csak gyengult. Ez elegge fajt, mivel az egesz budget tervezesem 265-os dollarral szamolt, de mar elkonyveltem a veszteseget. Ma mar meg kellett volna erkeznem VVR-ba ahonnak haza tudok irni, de a sajat rossz tervezesem miatt most aggodni fognak ertem. Pedig semmi bajom. Ezen kivul az ingem a szakasz elejen elszakadt, mar 6 napja szakadt ingben turazok, a kb 1 cm-es lyukbol mar tenyer nagysagu lett a vallamnal. A taskam csatja is eltort.

Ezek nem oldjak meg magukat, szuksegem van internetre. Vegre megfeleloek voltak a talajviszonyok, lehetett haladni. Egy masik komment szerint egy kicsit tavolabb lesz terero, ugy voltam vele, hogy addig nem allok meg amig ezt a pontot meg nem talalom.

Meglett, igy happy end-del vegzodott a mai szakasz, de mar ment le a nap mikor satrat allitottam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.