68. Nap – 06.23

Megtett tav: 28 km

5:30-kor csorgott az ebresztom, szokas szerint, ahogy minden nap amikor turazo nap van (neha 4:30). Mivel a kovetkezo kb 240 km-t 7 nap alatt szeretnem megtenni, 34 km-es napokat kell mennem. A szintprofil alapjan konnyebb lesz a terep, de meg midnig a Sierra szakaszban vagyok, ki tudja mi var ram.

A telefonomat ejszakara tolton hagytam (kulso akksin), hogy napkozben ne legyen vele gond. A telefon toltottsege viszont nem valtozott egy ejszaka alatt. Ajaj. 2 kulso akksi, 2 kabel. Egyik variacio sem tolti a telefont, egymast viszont minden variacioban toltik a powerbankokat, tehat a logika szerint a telefonnal van a baj, igaz? Talan. Volt mar jele annak, hogy a tolto resszel nem minden oke, egy kabelt mar le is kellett cserelnem emiatt. A bolt nyitasaig tarto ket es fel orat (amikor is 220V-nal ki tudtam probalni mas toltojevel/teljesen uj kabellel a telot) a lehetosegeim felvazolasaval toltottem. Nem voltam boldog, okostelefon nelkul se elore, se hatra, de meg haza sem tudok menni. Vagyis de, barmelyik iranyba, viszont szinte teljes mertekben az emberek joindulatara, segitokeszsegere vagyok utalva, ami abszolut a komfortzonamon kivul van. Nem azert jottem el ide, hogy masokra raakaszkodva turazzak mert nincs terkepem, vagy kihasznaljam a segitokesz embereket, mert nincs mas lehetosegem. Nem irom le milyen opcioim voltak, mert vegul ez is happy end lett, egy uj kabel mindket kulso akksival toltotte a telefont. Ennyit a logikarol. Az ovtaskam is megadta magat, dobhattam ki azt is :/. Hat tenyleg semmi sem tart orokke?

Mire a helyzet megoldodott, mar fel 10 volt. Az egesz heti tervem veszelybe kerul, ha nem csinalom meg a napi tavot. Raadasul ha csuszok (7 napnyi kajat ha nagyon akarok el tudok osztani 8-ra, ill most tobb opcio is van utkozben ahonnan boltig lehet stoppolni ha nagyon nem mennena tav) lekesem a posta nyitvatartasat szombaton South Lake Tahoe-ban es ulhetek egy- masfel napot arra varva, hogy kinyisson hetfon.

Igy hat folyamatosan szamolgatva a sebessegemet es a hatralevo tavot haladtam elore, nem tul boldogan.

Tuolumne Meadows kozeleben voltak ismeretterjeszto tablak.

Ill egy hely ahol szensavas viz tor fel a foldbol, geologusok nem tudjak megmagyarazni miert. ‘Soda Springs’.

Nem tudtam olyan gyorsan haladni ahogy szerettem volna, 7 napnyi kaja nem konnyu, plusz meg mindig nalam van a bear canister es a microspike csuszasgatlo.

Naplemente elott nem sokkal, a kituzott cel elott letaboroztam egy tonal, ahol talaltam turazokat. Tavak mellett amugy sem a legjobb otlet satrazni, mert altalaban hidegebb van este, reggelre pedig minden nyirkos lesz. Ehhez most meg hozzajottek a szunyogok. Rengetegen voltak, alig tudtam enni ugy, hogy ne nyeljek le nehanyat. Cserebe a kilatas szep volt, es vacsi kozben azt neztuk, hogy a szarvasok kergetoznek a to korul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.