71. Nap – 06.26. – Sonora Pass

Megtett tav: 36 km

Az utolso 3000 felett hago. Meredek, de szerencsere nem sziklas, csak koves szerpentinen kanyargott az osveny. Kulon felhivtuk egymas figyelmet a hago elott: a kovetkezo 16km-es szakaszon nincs viz. Hogy mi?? Nincs viz? Ettol mar teljesen elszoktam, max 1 litert viszek napkozben, most maszhattam meg a hagot 2.5-tel. Volt amugy viz nyilvan, mert most is volt ho ami olvadt, de a saros talajrol ezt nehezen lehetett volna osszegyujteni. A jo a rosszban, hogy ezt a vizhianyt a szunyogok nem birjak, napok ota eloszor le tudtam venni a szunyoghalot. Juhu! A haladas kicsit nehez volt, mert kivetelesen nem fix sziklak voltak, hanem kicsi kavicsok amin konnyen le lehetett csuszni a hegyoldalon.

A sziklas resz alatt latszik ahol megy az osveny:

Az ott egy ember, en is onnan jottem:

Valtozott taj, a hago maga teljesen kietlen volt, majd a tuloldalon zold dombokat, hegyeket lattam.

Az elso hago, amin keresztul megy egy igazi, betonozott ut! Talan Tehachapi ota nem lattam az osvenyt betonutat keresztezni (kesobb utana neztem, a Yosemite Nemzeti Parkban volt egy masik ut amin atsetaltam, de a sok ember miatt erre nem figyeltem). Azert durva, vagy 600 km-en keresztul tudott ugy haladni az osveny, hogy nem mentunk at autouton… (Tehachapi – Yosemite tav).

Ugy gondoltam tul vagyok a nehezen, de tevedtem. A masik oldal megint kicsit sziklas volt, az olvado ho miatt pedig az osveny sok helyen patakka voltozott es sok volt a sar is. Elszoltam magam multkor, ez mar tekintheto rendes sarnak, bar meg mindig nem egy kekturas dagonya. Az elso nehany folt utan remenykedtem, hogy ennyi volt, a sokadik utan beletorodtem, hogy ha kell, ugralva-csuszkalva sotetben megyek el a kinezett satorhelyig, de mindenkepp eljutok oda. Amugy ezeken a kis koveken nagyon jol el lehet csuszni lefele. A cipom talpa mar majdnem sima, majdnem ezer merfold, ~1600 km van bennuk. Meg egyszer sem estem el, de volt mar nehany kortars tancdarabba illo mozdulatom.

Tamas segitsegevel az uj par a kovetkezo megallomnal mar var ram, bar meg nem szakadt szet teljesen a mostani, nagyon csuszik es a legaprobb koveket is erzem, ugy dontottem eljott az ideje a valtasnak. Azt mondtak kb 800 km-t fog kibirni es el tudok vele menni a Sierra labaig. Hat azert en csak atjottem benne a hegyeken :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.