74. Nap – 06.29

Megtett tav: 39 km

Ujbol betonutat keresztezunk, ill parkolo is volt a hetvegi turazoknak – tehat jo sokan voltak. ‘Day hiker’, ahogy errefele mondjak. Egyszeru felismerni oket, akkor is, ha epp nem szembe jonnek. Tiszta ruhak – mintha ujak lennenek, kicsi taska, jo illat. Sokan szeretnek velunk beszelgetni, engem is sokszor megallitanak. Sok pozitiv visszajelzest kapok/kapunk, hogy milyen kiraly amit csinalunk. Nem gondolja mindenki (majdnem mindenki), hogy idiota vagyok, mint otthon. Sot. Mikor megtudjak, hogy magyar vagyok meg jobban meglepodnek. Valaki egy ‘wow’-val adja tudtomra, hogy fogalma sincs merre van Magyarorszag, nehanyan emlegetik Budapestet (esetleg Bukarestet), valaki meg a Balatont is ismeri (tobben, mint gondoltam volna). Egy san franciscoi par fenykepet is akart rolam csinalni, mikor megtudtak, hogy magyar vagyok. ??? 25-30 masik ember van csak ma ugyanezen a szakaszon, miert lennek en kulonleges? Ez van, butan mosolyogtam a kephez, bar fogalmam sincs hogy neztem ki, vagy 5 napja nem neztem tukrobe. Legalabb a szagomat nem erzik majd a kepen.

Sokkal jobb amugy magyarnak lenni, mint pl nemetnek. Kulonlegesebb, gondolom az atlagnal tobb pozitiv visszajelzest kapok. Rengeteg nemet van, amerikai utan talan ok vannak a legtobben. Van egy turazo no aki irt par konyvet (Christine Thurmer), allitolag ezert (is) vannak ennyien. Engem is mindig vagy nemetnek, vagy svajcinak neznek. A vilag melyik reszen fordul meg ez elo? (Velem eddig egyiken sem…). Amugy allitolag az akcentusom is nemet. (Koszi Bosch.)

Ha mar itt tartunk, nehany szo a nemzetisegekrol. Sok meg a kanadai, brit, svajci, ausztral is. Van nehany del- amerikai, nehanyan elszorva azsiabol (Hong Kong, Del-Korea), nehany izraeli, belga, francia, uj-zelandi (pedig nekik ott van a Te Araroa turautvonal), afrikai nevet csak az elottem levo alairok kozott lattam fuzetben, es 1-2 kelet-europai. Tenyleg nehany, eddig 2 cseh es egy lengyel sracrol tudok. Ugy tunik mas magyar nincs, de az is lehet, hogy csak nem futottam veluk ossze es nincsenek online.

A lenyeg, az ilyen imeretlenektol jovo visszajelzes is meg tudja adni a motivaciot. Mikor elertem a Carson passt – amit Kit Carsonrol neveztek el (Bang! jatekbol ismeros lehet :)) trail magic vart ram. Hideg udito, banan, dinnye a ranger allomason.

Majd par szaz meterrel kesobb ujabb trail magic.

Anya es lanya jott ki, hogy boldogga tegye reggel a turazokat. Ezzel az egeszseges csomaggal inditottak utnak, mivel mar epp menni keszultek. Nyugi, otthon majd megint visszaterek az egeszseges etrendhez. Itt sajnos nem engedhetem meg magamnak, ha ragaszkodnek hozza, nem lenne erom turazni.

Rajottem mi hianyzott eddig: a szinek, viragok. Sem a sivatagban, sem a sziklas Sierraban nem volt tul sok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.