79. Nap – 07.04

Megtett tav: 32 km

Az ‘agyambol’ neztem a napfelkeltet, ami egesz szep volt. Egy iroi venaval megaldott valaki biztos jobban korbe tudna irni, mint en. Beszeljenek a kepek, mint mindig:

Este elegge fujt a szel, de nagyobb volt a hangja mint amennyire elert engem, szerencsere.

A hegytetokon nap kozben is eleg eros szel fujt.

Ez kicsit keresztbe tesz a tervemnek. Julius 4. van, a fuggetlenseg napja, as egesz orszag unnepel. Persze ahhoz semmi kedvem, hogy varosban legyek tomegben, azt a tura elott sem szerettem. Kineztem egy az osvenytol nehany kilometerre levo csucsot a nap vegere, ahonnan talan lehet latni valamelyik tuzijatekot a kornyeken. Castle Pass mellett levo Castle Peak.

Ha tul nagy a szel nem eri meg felmenni mert elrontja az egesz elmenyt a hideg. Azert meghagytam opcionak, gondoltam majd eldontom ha odaertem, hogy mi legyen.

Az osveny keresztezte az utat ahonnan Truckee-ba lehet stoppolni. Sokan mentek ide, en kihagytam, inkabb tobb napi kajat cipeltem magammal Tahoe ota, hogy idot sporoljak. A parkoloban azonban trail magic vart rank, valaki jotekonykodassal unnepel. Egybol 2 kocsi, egymas mellett (egymastol fuggetlenul). Suti, hideg udito, es amit nem hittem el: hotdog!

Kar h epp nem sokkal korabban ebedeltem, csak egyet tudtam enni pedig volt meg extra amig ott voltam. Ezutan a kovetkezo cel szinten egy olyan allomas amit addig nem hittem el amig nem lattam. A parkolotol par szaz meterre levo ‘Ski Ranch’, nalunk leginkabb hutte neven futna (sipalya aljan volt) ingyen sort adott PCT turazoknak.

Nem trail magic, allando ajanlat. 2×22 oz, tehat 2×0.65l sor, ingyen. Nem is tudtam meginni a 2.-at, elajandekoztam a tobbi turazonak. Nem igazan iszom alkoholt miota kint vagyok, van eleg baja a szervezetemnek anelkul is, es meg ha meg is tudnam inni, ramenne a delutanom pedig varnak ram a kilometerek :). Ingyen pizza utan ingyen sor, ez am az elet. Csak majdnem 2000km-t kellett hozza turazni. Megeri, ugye?

A nap egy resze elment a trail magicekkel es sorozessel, mire elertem a Castle Passt mar kozel volt a naplemente es tovabbra is fujt a szel. Raadasul ha valaki van mar fent lehet a satramnak sem lenne hely, marpedig nagyon sokan voltak a kornyeken. Amerikai zaszlo szineibe oltozott csaladok kivantak ‘Happy 4th’-t – ok mondjuk nem potencialis kint satrazok, de sokan voltak hatizsakkal akik kint terveztek aludni. Igy ugy dontottem tovabb megyek az osvenyen a ‘Petet Grubb Hut’-ig, ami egy 1938-ban epult menedekhaz. Peter Grubb 18 eves kora elott mar vegigturazta a Sierrat, a nagyapjanak irt levelei alapjan (volt belole egy gyujtemeny a hazban) kb mindenhol jart ahol en is, az osszes hagon, plusz meg sok mas helyen. 18 eves koraban azonban egy olaszorszagi biciklituran oktober 2.-an hogutaban meghalt. Ez elegge furcsa, egy 18 eves srac, aki minden technologia nelkul hagokat maszott, oktoberben nem birja a meleget. De mondja meg az, hogy ez mennyire valoszinu, aki mar volt ilyenkor Capri szigeten.

No mind1.

Egesz kiraly hely volt, 2 srac is ezt valasztotta szallasul estere. Volt kis konyha resz, tarolo a kaja fellogatasahoz. Az alvo reszre az emeleten ilyen letran lehetett feljutni (volt egy kintrol jovo letra is).

A legjobb az volt, hogy a nap legnehezebb resze itt nem letezett: a reggeli oltozesnel a halozsakbol kikelve nem volt hideg :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.