81. Nap – 07.06 – Sierra City

Megtett tav: 6 km+ 3 off trail

A tegnapi 50-es nap utan ugy ebredtem, mint aki kialudt egy tobb napos betegseget. Ereztem, hogy minden porcikamban ujra ott van az ero. A kimerultsegtol amugy eleg jokat lehet aludni. Egyszer ugy elaludtam a kezemet, hogy a kisujjamat mar nem ereztem mikor felkeltem, es csak ugy lifegett mint Harry Potter keze mikor eltuntek belole a csontok, kicsit sem tudtam mozgatni. Tul faradt voltam ahhoz is, hogy aggodjak. Lefele forditottam, remeltem, hogy mindjart elkezd bizseregni a a vertol. Igy lett, talan meg sem vartam ebren, hogy ujra mozgatni tudjam.

Szemerkelo esoben tettem meg a maradek tavot. Eso, paras levego. Vegre. Lombhullato fak is vannak mar errefele, igy az idojarassal egyutt egeszen a Kek turan ereztem magam. Fun fact: meg a sivatagban a szaraz levegotol es attol, hogy nem csak a billentyuzetet nyomogatom, mint otthon, ki kellett kapcsolnom a telefonom ujjlenyomat erzekelo funkciojat. Eloszor azt hittem csak a kosz miatt nem erzekeli, tobbszori kezmosas utan rajottem, hogy nem igy van. First world problem.

Ezt a hegyet kell holnap megmasznom:

A fouthoz evre probaltam stoppolni, de hiaba az eso, senki nem vett fel, elindultam gyalog. Csak 3 km, az egyik autos mutogatott is, hogy milyen kozel vagyok. Koszi, ami neked 5 perc nekem legalabb fel ora.

Sierra City egyebkent egy kisebb csalodas volt. Se nem a Sierraban van – ez mondjuk nem uj info – se nem city. Maximum town, a maga kb 200 fos lakossagaval. (Citynek nevezik a nagy varosokat mint pl New York, Los Angeles, San Fancisco, a kisebbek town kategoriaba esnek. Village, mint falu, errefele allitolag nem letezik, minden town neven fut.)

Volt egy extra draga bolt, ahol az arak ki sem voltak irva – azt is megkockaztatom, hogy a helyieknek mas aron adtak a termekeket. Ide kertem a sator eltort darabja helyett az ujat. Volt egy kis aruhiany is, szerencsere sem az arak sem a keszlethiany nem erintett mert tudtam, hogy ez var ram. Csak 1 napnyi kajat kellett szereznem, inkabb tobbet cipeltem Tahoe ota.

Itt kellett megkeresnem a sajat csomagomat. A polcon belul volt meg 2 sornyi doboz. Lehetetlen kuldetesnek ereztem, vagy fel oran keresztul kerestem a sajatomat. Persze majdnem legbelul volt az egyik kozepso sorban.

A jobb oldali a hivatalos javito elem, a bal oldalit meg Reds Meadowban kaptam.

Az egyik legjobb dolog a varosban az egy fontos (majdnem fel kilos) hambi.

Csak egy kicsit maradtam ehes utana.

A masik legjobb dolog a korlatlan, ingyenes de hideg zuhany volt. Szappan, folyekony szappan, tusfurdo, sampon. Ezek mind tokeletes helyettesitoi egymasnak. Most csak sima szappanom volt, ezzel mostam hajat es a fehernemuimet is.

A tura soran amugy tobb magyar klasszikus is felremlett mar: Moricz Het krajcarja ahol gyujtik a penzt szappanra ruhamosashoz, Agnes asszony aki a patakban mossa a leplet (mostam mar ruhat patakban) vagy a szegeny legeny akinek elszakadt az inge es van egy foltos, lyukas nadragja (a foltok mar az enyembol sem jonnek ki, ill. jo par helyen lyukas is) es a szabad eg alatt alszik. Szoval aki szeretne egy kicsit idoutazni jojjon a PCT-re turazni :).

A helyi templom engedte, hogy az udvaran satrazzunk. Fesztivalhangulatban egymashoz nagyon kozel voltak a satrak, sokan cowboy campingeltek mert nem maradt helyuk a kb 15×15m-es reszen. Aki mar igy sem fert el a mosdok elott agyazott meg maganak:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.