98. Nap – 07.23

Megtett tav: 40 km

Egesz delelott az figyelgettem, hogy gyulekeznek a fejem felett a sotet felhok.

Fel orankent uj felho alakult ki ami csatlakozott a mar meglevo gochoz. Raadasul a hegygerinchez kozel haladt az osveny, sokszor fak nelkul. Itt nem szivesen kerultem volna egy a tegnapihoz hasonlo vihar kozelebe. Ki is neztem egy parkolot ebedre, ahol a leiras szerint volt egy wc. Legrosszabb esetben bemenekulok majd oda. Meglepetesemre nem egy szokasos fix wc-t talaltam, ami eleg sok parkoloban van, hanem egy toitoit. Sebaj, nem vagyok fizikus, de egy muanyag doboz is biztonsagosnak tunik. Nyugisan eszegettem az ebedemet, mar nem is nezegettem a felhoket mikor jott egy auto es elkezdte kiszippantani a wc tartalmat. Frissen fertotlenitett es kitisztitott toitoi, a legjobb! – gondoltam. Legnagyobb meglepetesemre azonban nem fertotleniteni kezdte a munkas a wc-t, hanem mozgatni. Hat nem elvitte?? Az egyetlen menedekem 40 km-es korzetben :(.

Nezzetek, ott viszi :(.

Akkor nem lesz vihar. Ez eldolt. Nem lesz es kesz.

Ott es akkor nem is lett. Csak este lefekvesnel, ismet valahol a kozelben de nem pont ott, ahol en voltam.

Mt. Shasta-t most mar keletrol kerultem

Tegnap ket hirt is kaptam a PCT-vel kapcsolatban. Egyreszt, a kovetkezo celom – Seiad Valley – utan egy szakaszon az osvenyt a Hendrix tuz miatt lezartak. Par hete hallottam errol a tuzrol eloszor, akkor meg csak olyan hirek jottek, hogy figyeljuk mi lesz vele, mert egyelore nem tudjak megfekezni. Ezen az oldalon lehet egyebkent aktualisan figyelni hol vannak lezarasok. Ez nem azt jelenti, hogy konkretan az osveny eg (bar jelentheti azt is), hanem azt, hogy olyan kozel kerult a tuz, hogy veszelyezteti a turazok biztonsagat. (Igen, belekalkulaljak, hogy egy szakaszon nincs net es nem tudnak ertesulni rola a kint levok. Ennyivel korabban zarjak le). Nem a vilag vegere jottem, hanem egy nepszeru turautvonalra. Amit megkaptam anno: ‘Miert nem Skandinaviaba mesz turazni? – ha ugy is erdekel az a terulet, az kozelebb lenne.’ – szerintem veszelyesebb lenne, ugy hallottam most ott is sok az erdotuz.

Ezen kivul Burneyben a turazok kozott valami virus terjed. Laz, hasmenes, tobben korhazba kerultek. Konnyen megesik az ilyen ott, ahol sok thru hiker megfordul. Eddig is sok kezfertotlenitot hasznaltam, azt hiszem megnovelem az adagom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.