106. Nap – 07.31. – Ashland

Megtett tav: 24 km

Az Ashland Hostelben szalltam meg, kivetelesen nem neveznem party hostelnek, nagyon csendes es tiszta volt. Szereztem egy maszkot a fust ellen, szemcseppet es bevasaroltam a kovetkezo szakaszra. Onmagamhoz huen ugy dontottem, hogy a kaloriahianyt egy kis sajttal potolom. Tobb, mint 2 kg sajttal indulok a kovetkezo szakaszra. Talan csak kicsit fognak ram furan nezni masok (spoiler: nagyon furan neztek ram mikor eszrevettek, ha meg nem lenne trail nevem, szerintem elkezdenenek Cheese-nek hivni.)

Ashland egy teljesen rendes varos, belvarossal, uzletekkel, ettermekkel. Nem is az osveny kozvetlen kozeleben van, stoppal jutottam el ide. A hatranya az ilyen rendes varosoknak a tavolsag, a mosoda 30 perc setara volt a hosteltol. Fel ora gyalog??? Na meg mit nem. Jobb huvelykujj ki, eljenek a trail town-ok, 2 percbe sem telt es kaptam egy fuvart. Visszafele egy idosebb neni vett fel, akinek az apa oldali nagyszulei magyarok voltak, ugyhogy nagyon orult nekem. Allitolag csak rovidebb idore jottek volna az allamokba, de a mama annyira rosszul volt a hajon, hogy azt mondta, soha nem megy haza.

Akartam venni egy uj nadragot is, mint mar mondtam, a mostanibol a foltok mar nem jonnek ki, ki van nyulva es nagyon sok helyen kene megvarrni. Tobb kriteriumom is volt. Legyen hosszu, hogy megvedjen a sok mergezo novenytol, vekony, hogy ne suljek meg benne es konnyen szaradjon, sztreccses, hogy ne ezen muljon a fakon atmaszas/koveken ugralas sikere, de ne tapadjon ram mindenhol, mert meg fogok orulni a szunyogoktol. Ez egy kicsit elore vetitette a projekt sikerteleseget, nyilvan nem talaltam. Pedig a vegen mar az arcedulat sem neztem. Jhaj, marad a varras. Ashlandnel mar csak kisebb telepulesekre megyek, ha itt nincs, mashol se lesz. Eddig kibirt kb 2800 km-t, talan kibirja a maradek ~1500 km-t is.

Na es milyen volt Eszak-Kalifornia? Olvastatok: volt egy kicsi mindenbol. Egy kis koves Sierra, kicsit hosszabb szaraz, meleg sivatag, nehol lapos, gyors, es eszakon sajnos fustos. Talan egy dolog nem volt, ez pedig a hideg. A sivatag tudott meglepo modon nagyon hideg lenni, a Sierratol nem vartam mast, itt viszont szinte vegig meleg volt. Ha ki kene emelnem egy valamit, akkor az a mar emlitett tele taskaval maszas lenne varosok utan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.