114. Nap – 08.08 – Shelter Cove

Megtett tav: 35 km

Az alvohelyemtol ket uton lehetett Shelter Cove-ba, as elso Oregoni megallomba jutni. Az egyik a hivatalos PCT, a masik egy Oregon Skyline Trail-nek nevezett az osveny. A masodik rovidebb, tobb a vizforras es a szintkulonbseg is kisebb. A turazok nagy resze ez valasztotta, en is ezen indultam. A PCT allitolag szebb, es bar a fusthelyzet egyre jobb, messzire meg mindig nem lehet latni.

Ez mar nyitott biciklisek szamara is, a kresz szabalyok tablan olvashatoak.

Lovasoknak elsobbsege van mindenkivel szemben, a biciklis mindenkinek elsobbseget ad. Ez ugy nezett ki a valosagban, hogy a lefele szaguldo biciklist – aki alig vesz eszre – mindenki elengedi, de a lovasok valamiert ugy dontenek elengedig a turazokat. Sokan felrealltak, allitolag nem akartak felkavarni a port elottem, nehogy koszos legyek. Mintha nem lenne mindegy 😂. A hivatalos PCT-n amugy csak elvetve lehet lovasokkak talalkozni, de itt a kozelben van egy lovas kemping, vagy lovas 25 turazoval talalkoztam.

A nap meglepetese: ki jott velem szembe az osvenyen? Mando!!

Emlekeztek ra? Meg a sivatagban talalkoztam vele, egyutt tevedtunk el beszelgetes kozben a regi sci-fik diszleteul szolgalo Vasquez Parkban. Legutoljara akkor lattam mikor megmentett egy kigyora lepestol, majd meglattam Surgeonekat, leultem veluk beszelgetni de o tovabb haladt.

Azt mondta mandolint fog cipelni magaval a Sierra utan, de tudtam, hogy ezt mar nem fogom latni, mert sokkal gyorsabb nalam. Az elet mashogy hozta, tenyleg gyors volt, tul koran ert a Sierraba es a terde nem birta a postholingot. Ugy dontott felmegy eszakra a kandai hatarhoz es elindul delre. Ott is ho volt, csak masmilyen. Meredek hegyoldalakon lecsuszos, nem kellett postholingolni. Amugy a jegcsakany nem csak a jeges hoban a felso reteg felpuhitasara szolgal, hogy biztosabb legyen a lepted, hanem megment a hegyoldalon lecsuszastol is, amennyiben tudod hasznalni. Ezt hivjak ‘self arrest‘-nek. Ismet, ha valaki tudja a hivatalos magyar nevet, ne tartsa magaban.

Aranyos sztori 1:

Mando meg az egyetemen, a ’70-es evekben a legjobb baratjaval hatarozta el, hogy megcsinalja a PCT-t. Ekkor meg nem is volt kesz a folytonos osveny. Sajnos a baratja nem sokkal egyetem vege elott autobalesetben elhunyt, igy akkor nem indult el. A sivatagban meg megmutatta a fenykepet, amit magaval tervezett vinni vegig az osvenyen. Meg most is nala van.

Aranyos sztori 2:

Az old stationi hiker boxban talaltam egy plussmacit, amit szemugyre vettem. Az elado eszrevette es elmeselte a tortenetet: tavaly egy 10 ev koruli kisfiu hagyta itt, estenkent, amikor felt, a maci vigyazott ra. Most mar viszont nem fel, ezert ott hagyta a macit mas kisfiuknak akik tovabbra is felnek. 🙂

Es ha mar hiker box: Shelter Cove-ba erve talaltam egy bontatlan Nutellat. Ez bizony egy jel, meg ha nem is hiszek a jelekben. Itt az ideje kiskanallal (kessel) enni a Nutellat.

A kek osvenyen jottem. Az elso kep nem a megszokott appbol van, sajnos csak ezen volt rajta az osveny. Ezt nem szeretem, nem latszik rajtam semmi. Nincsenek szintvonalak, folyok, tavak, a korulottem levo hegyek nevei. Viszont van benne egy-ket info, osveny, ami a masikban nincs, igy parhuzamosan hasznalom oket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.