120. Nap – 08.14.

Megtett tav: 43 km

Ujra egy kis fustre ebredtem, de ez mar kibirhato. Utolert reggel az elso mogottem levo NOBO, sajnos nem latta a kabatomat. 😦

Egy mellekosveny korabbi tuz miatt le volt zarva:

Meseltem anno egy Lappfoldi Odusszeia 3. c. finn filmrol vizszures kapcsan, amit ajanlottam. Ugy erzem eljott az ido, hogy megosszam mire celoztam, ugy sem olyan egyszu megszerezni ezt a filmet. Most tenylegesen a film tartalmarol fogok irni, akit ez zavar, ne olvassa tovabb a bejegyzest.

A film egyik szala egy kicsit kifigurazza a turazos filmeket (eljen az onironia!), nem art elotte megnezni Az Ut, a Vadon es talan az Ut a vadonba c. filmeket, de az elso kettot mindenkepp.

A turazos szal fosohe elete nagy utjara indul a finn Lappfoldon (vagy 56 km-re), adott ponton kijelenti egy vizforrasnal, hogy ez egy tiszta hegyi patak, ezt szures nelkul meg lehet inni – es meg is isszak a vizet. A kamera szepen lassan tavolodik es megmutatja mi van a kanyar mogott nehany meterrel feljebb: egy doglott javorszarvas (? – emlekeim szerint) teteme rothad a patakban. Ma hasonlo elmenyem volt reszem. A Mt. Jefferson labanal az egyik patakban amin at kellett kelnem, amiben a vulkanrol olvado ho folyt, egy doglott lo teteme rothadt. Mar kicsit zoldes volt es fel is volt puffadva.

Akar egy nagy szikla is lehetne, de a farka es labai arulkodnak. Persze, szures utan sem lenne sok kedvem meginni, de ilyen barhol megtortenhet, jobb szurni mindent.

Egy masik jelenetben, ezt talan mar a trailer is lelovi, ‘naturistakkal’, meztelen turazokkal talalkoznak. Azt hittetek ilyen is csak a filmekben van? Akkor ismerkedjetek meg a Naked hike day-jel (jul.21). 18-as karika: keressetek ra insagramon a #nakedhike kifejezesre :). En csak utolag hallottam rola, akkor allt ossze a kep, miert lattam aznap ruha nelkuli embereket Tuolumne Meadows kornyeken meg a Yosemite Nemzeti Parkban. Surgeon es sokan masok is bevallaltak, a helyzet neccesebb, ha pont hetvegere esik a nap. Nem lennek a sok apuka es anyuka helyeben akik utolag magyarazkodhatnak a gyerekuknek.

Csak egy kicsit kell kilepni a hetkozbapokbol es a filmek valosagga valnak. 🙂

Ha mar itt tartunk, sok errefele az ehetonek tuno bogyo is. Eleg csabito ha epp ehes vagy, de nem merem megenni oket, aki latta az Ut a vadonba c. filmet tudja mi tortenhet (Anya, ahogy megbeszeltuk, neked ez nem fog tetszeni, inkabb a Nagyon vadon-t nezd!).

Na jo, az utolso nem tunik ehetonek. Maradok inkabb a jol bevalt poros kajaknal.

Egy kis hoval is talalkoztam:

Rossz ido/ ho eseten ezek a kokupacok segiteni a tajekozodasban:

Mint mar meseltem, sok terulet engedelykoteles. Igy vannak kirakva. A legtobb teruleten PCT turazoknak nem kell kulon engedely, de van, ahol igen. Ott kulon felhivja ra a figyelmet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.