123. Nap – 08.17

Megtett tav: 43 km

Kulonosen fontos lett, hogy megerkezzek holnap PCT napokra: a cipom nagyon hirtelen kezde el megadni magat. Big Lake Youth Campben meg ugy koszontem el Tamastol, hogy ha az elozo link alapjan meg tudja rendelni az uj cipot ugy, hogy az erkezesemig kiszallitjak Cascade Locksba, akkor rendelje, amugy mindegy, talan meg kibir par szaz km-t. (Nyugi, ilyenkor az en hitelkartyamat hasznalja :)). Tevedtem. Az utolso 60 km-es nap teljesen kikeszitette, lett is egy uj, jo nagy vizholyagom, szinte szakad le a labamrol. Azert szurkoltam, hogy eljussak Cascade Locksig jelentosebb mennyisegu ducktape bevetese nelkul (ezzel akkor probalkoznek, ha teljesen szetszakadna az oldalan a cipo). Sajnos a meretembol keszlethiany volt, igy nem var uj cipo a postan. Talan a sok felszereles kiallito kozott lesz olyan, aki el is adja a termekeit, nem csak promozza. Ha nincs ilyen szerencsem, akkor nem lesz mas valasztasom, el kell jutnom Portlandbe es veszelybe kerul az idotervem. Kabatot is szereznem kell, ez sem lesz egyszeru. Egyre huvosebbek a reggelek es az ejszakak.

Az uj vizholyagom lefele menestol alakult ki, igy alig varom az emelkedoket. Ezek az Oregon emelkedok mar siman mennek, nem jelentenek fizikai kihivast. A Kaszkad-hegyseg eszaki resze meredek lesz ujra, ezen a szakaszon mar kicsit erezni a valtoztast.

Errol a pontrol 3 vulkant is lehetett latni. Hatrafele Mt. Hood (fent), elore Mt. Adams es Mt. Rainer. Rainer a kep bal oldalan nagyon halvanyan, nem latszik jol sajnos. Szabad szemmel jol kiveheto volt.

A mai biologia ora tananyaga: a medvekaki. A sivatagon kivul szinte mindenhol bele lehetett futni, jellegzetessege, hogy fekete es ebben a szezonban tele van bogyokkal. Valamiert a medvek elonyben reszesitik az osveny kozepet.

A Cascade Locksba vezeto alternativ osveny sajnos le volt zarva egy tavalyi erdotuz miatt. A PCT-nek is volt egy leegett resze, de iden mar vegig lehetett menni rajta.

Holnap delelott elerem Oregon veget. Igy nezett ki a szintprofil, 3455 km.

Ashlandtol ha az elso es utolso fel napot osszeadjuk 16.5 nap alatt jutottam el a kovetkezo allamig, teljes Oregon 18 napba telt. Rekordot nem dontok vele, de egesz jo Kalifornia 100+ napjahoz kepest. Az osveny most nagyobb emelkedok hijan celtudatosan haladt eszak fele, alig kanyargott.

Az eddig megtett 3455 km (megelolegezve, hogy a holnapi 13 km utan megerkeztem Cascade Locksba).

Lilla section4

A kepert amugy koszonet Tamasnak, aki a minden este lementett GPS poziciom alapjan kesziti ezt az osszesitest. Ha valaki azt kerdezne hogy birom a monotonitast, hat, en minden este mashol alszom mar lassan 4 honapja. Minden reggel be kell tajolnom epp melyik egtaj fele nezek, es nem volt 2 ugyan olyan napom az elmult 123 nap alatt. El is kezdtem erezni, hogy kozeleg a vege.

Halljatok? En mar hallom. Kanada hiv!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.