125. Nap – 08.19. – Zero

Legutoljara teljes napot a Yosemite Nemzeti Parkban pihentem, ennek mar majdnem ket honapja. Mindegy volt, hogy hetkoznap, vagy hetvege van, turaztam. Mivel tovabbra is szeretem amit csinalok, nem zavar, de Oregonban nero-m sem nagyon volt a sietseg miatt, a szervezetem mar pihenesert kialtott. Szerencsere nem ugy, hogy leserultem, csak szimplan kimerult voltam. Nagyon. Fizikailag. Kronikus alvashianyban szenvedtem. Honapok ota. Korabban nem ismertem ezt az erzest. Hiaba voltak hajtos heteim, esetleg honapjam az egyetemen a vizsgaidoszak miatt keves alvassal, vagy a munka miatt kesobb, a kimerultseg a kozelebe sem er ennek. Itt minden este ugy fekudtem le, hogy nem voltam biztos benne, holnap talpra tudok allni. Minden reggel tortent egy kisebb csoda, a faradtsag nem mult el, megis tovabb tudtam haladni.

Ma viszont vegre pihentem. A helyi etterem tegnap ingyen pizzat osztott turazoknak, ma ingyen hotdogot. Sokan mar szerda/csutortok este megerkeztek es vartak a PCT napokra, sokan, mint en is, elkezdtek sietni, hogy ideerjenek es volt egy harmadik kategoria, aki elore vagy visszastoppolt azert, hogy itt lehessen. Az eredmeny: rengeteg turazo egy helyen.

Egy masik hely, a Thunder Island Brewery akik sajat sort gyartanak, ingyen sort osztott nekunk. ‘Nincs ingyen ebed’, ezeket a soroket mar korabbi vendegek kifizettek, hagytak egy uzenetet egy alateten a turazoknak, mi pedig atvehettuk a korabban kifizetett italt.

(Kepek forrasa: Thunder Island Brewery)

Elegge turazo barat a hely, van egy tablajuk, ahol a thru-hiking fogalmait ismertetik:

Azt hiszem a hiker trash fogalmat mar nem kell magyaraznom, volt mar par kep ahol atjott a lenyeg. Otthon, a gep elott ulve meg nem tudtam vele teljesen azonosulni, most mar nincsenek ilyen problemaim :).

Ian sajnos nem tudott idestoppolni Crater Lake-tol, a lanyok: Surgeon, Thumb es Mouse mar nem egyutt haladnak. Surgeon van a legkozelebb hozzam (kb 2 nap), Mouse nehany nappal mogotte, Thumb legutolso informaciom szerint mar off trail, nem turazik, hazament. Itt van az osszes Roka is egy helyen (ez ritka, altalaban szetszorva lattam oket), most elmennek 2 napra Portlandbe pihenni. Az osszes ismeros kozul akirol itt is irtam, egyedul Max&Iris van elottem, akiktol a Rocky nevet kaptam. Nem masztak meg a Mt. Whitneyt es egyel kevesebbszer mentek le a Sierrabol, azota elottem vannak. Pont akkor ertek oda Seiad Valleybe mikor meg le volt zarva, igy kihagytak a szakaszt, 4 nappal kerultek elem. Soha nem fogom latni oket ujra. Az is kiderult, hogy rengeteg regi ismeros mar nincs az osvenyen, kulonbozo okok miatt abbahagytak a turat. Emlekeztek a lanyra aki kopaszra borotvalta a fejet? Legutoljara akkor lattam, amikor a Sierraba igyekeztem felfele, o pont akkor ment le pihenni par napra, ekkor 3-4 nappal lehetett mogottem. Most kiderult, hogy Tahoe-ban, ugy dontott nem folytatja tovabb, USA road tripre valtott Alonnal, aki a kepen a hajat vagta. Vele az elso 2 nap egyutt kempingeztem, aztan a 3. napon lattam utoljara Mount Lagunaban a vihar utan, elazva. GQ, a turam legelejerol mar reg nincs az osvenyen, csak az elso 1000 km-t csinalta meg. Evanrol legutoljara azt hallottam, hogy akkor kezdte a Sierrat amikor en mar Tahoe-ban voltam, egy munka miatt ugy dontott vissza megy LA-be. Ezen kivul meg sok mast lattam vagy csak hallottam, aki mar nem turazik. Csoda, hogy en meg itt vagyok :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.