127. Nap – 08.21

Megtett tav: 36 km

Folytatodott a dzsungel tura az erdoben. Tiszta Jurassic Park. Tovabbra is ugy erzem mar nagyon kozeleg a turam vege, igy minden egyes konek orultem ami nyomja a labam, elveztem a felfele meneteleket es az osszes izzadsagcseppet ami lefolyik a homlokomon ilyenkor. Nem keltem koran sem, extra keson, 9-kor indultam utnak.

A tegnap bemutatott 3 srac tegnap ‘elvesztette’ egymast, en mindharmojukkal talalkoztam, egymast viszont nem ertek utol. Postast jatszottam kozottuk, mindig tudtam epp ki merre tart. Ez annak koszonheto, hogy tovabbra sem vagyok gyors, igy mindenki megeloz, viszont azzal, hogy nem igazan allok meg visszaelozom oket, de legkesobb este nagyon sok embert lehagyok mivel naplementeig turazom. Ma pl ket eleg nepszeru satorhelyet is magam mogott hagytam. A PCT napok miatt feltorlodott turazok miatt ez eleg sok embert jelentett (kb 8-10). Semmi kedvem nem volt tomegben satrazni. Sokan horkolnak, vagy nagyon koran kelnek es kezdenek el pakolni. Valamiert 50 felett nem erdekli a pasikat, hogy a reggeli ‘jaj de faj mindenem’ nyogdecselesuket nem hangszigeteli a sator, en viszont nem szeretek erre ebredni. Elonyben reszesitem a madarcsicsergest vagy a patakok zugasat. Ugy indultam neki az ejszakanak kijelolt kozeli satorhey hianyaban, hogy siman volt esely arra, este 10-ig kell mennem (ez azert ram sem jellemzo, mostanaban 8:30 korul a teljes sotetedes hataran megallok). Egy pici remenyem volt. Az egyik app egyik regebbi kommentje emlitett egy kilatot az osveny mellett, de satrazasi lehetoseget nem. Cowboy campinghez azert csak jo lehet, gondoltam. Szerencsem volt, tenyleg jo volt es nem is volt foglalt:

Igy este ismet onszantambol aludhattam a csillagok alatt egy szakadek szelen, szep kilatassal. Egy kicsit meg a Mt. Hoodot is latni lehetett. Lefekveskor nagyon fujt a szel es hideg is volt, de a foldon fekve a halozsakomban nem zavart. Ezt csak azert emlitem meg mert ezen korulmenyek megvaltozasa kicsit megzavarta az esti nyugalmamat. Ejfel korul arra ebredtem, hogy elallt a szel, meleg lett es elojottek a szunyogok. Igy nem maradt mas valasztasom, mint felkelni, elovenni a satramat es belebujni. A merevitessel nem veszodtem, csak a szunyoghalora volt szuksegem (ez lathato a kepen).

A cowboy campinget ket dolog tudja amugy megzavarni: az egyik ami most tortent, meleg es szunyogok komboja. Nem lehet kitakarozni mert megesznek, a -12 fokig eletben tarto halozsak melegben pedig tud nagyon meleg lenni (majdnem 20 fok volt este). A masik az eso. Ha elkezd esni, akkor a teljes satrat muszaj felallitani, ha nem akarsz elazni. Ezt azert inkabb nem fogom megkockaztatni, ha egy kicsi esely is van esore inkabb satrat allitok, semmi kedvem az ejszaka kozepen hidegben, esoben pakolaszni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.