129. Nap – 08.23

Megtett tav: 43 km

Az elozo napokban volt par rovidebb off-trail osveny, ahonnan szep kilatasok lettek volna, nem csak az erdo. Mivel azonban legtobbszor felhos volt az ido es egy kicsit fustos is, ugy sem lehetett volna latni a lenyeget, ezeket kihagytam. Allitolag volt olyan pont, ahonnan egyszerre 4 vulkan is lathato jo idoben, ezt kicsit azert sajnalom. Azert meg mindig szerencsesnek mondhatom magam, nem tudom hany olyan ev van es azon belul mennyi rovidebb idotav amikor vegig lehet jonni Oregonon es Eszak-Kalifornian lezarasok nelkul. Iden sem volt ez igy vegig, nekem megis sikerult. A fust is csak az elejen volt veszes, amikor amugy sem volt kilatas (bar lehet, hogy ez mar kovetkezmeny), a tavalyi kommentek alapjan az Oregon masodik feleben levo vulkanokban sem nagyon tudtak gyonyorkodni az erre jarok, mert szinte vagni lehetett a a fustot.

Ma kicsit hidegebb volt, a felhok viszont egy kicsit felszakadoztak delelott. Kaptam az alkalmon es felmasztam az utba eso Sawtooth hegyre (ami nem volt a PCT resze) a kilatas miatt.

Tokeletes kilatas a Mt. Adamsre:

Az egyik oldalon meg szep ido es kilatas vart, a masik oldalon felho.

Ez bizony felho, nem fust. Honnan tudom? Ez az, ami miatt a vilagot nem lehet Google Street View-n keresztul megismerni. Van a latason kivul meg par erzekszervunk. Erzem az illatat. Erzem a paratartalmat a boromon, a tudomben. Erzem a huvos levegot ami atfuj rajtam (korulottem). Hallom a szel hangjat. Szeretem a felhoket.

Majd a felhok kicsit lejjebb ereszkedtek, igy mar a PCT is ilyen hangulatu volt. Tokeletes. Mar tenyleg azt hittem, hogy el kell mennem osszel a Gerecsebe, hogy kodos erdot lassak. (Ettol fuggetlenul lehet, hogy el fogok :))

Kesobb osszefutottam egy Google nevo sraccal, aki minden nap videokat csinal, dronja (!) is van, napi 2 orat tolt a szerkesztessel es feltolti oket youtube-ra (Saunter Beyond). Erre epp a 153-155. napja kornyeken jart). Majd a Gargoyle-lel es Surge-gel turaztam egy ideig. Itt epp egy trail regiszternel bongesszuk az elottunk jarokat.

Kiderult, hogy sok kozos ismerosunk van. Csak par nappal kezdtek elottem (apr 14. es 16. – en 17-en kezdtem), Gargoyle-lal meg Scout&Frodonal is egyutt volunk a tura elott egy napot. Kb egy tempoban haladhattunk egeszen Kalifornia vegeig, emlekszem is a nevukre korabbi trail registerekbol. Csak kicsit voltak elottem. Akik engem megeloztek es ismerkedos stilusban turaztak (nem csak rohantak elore) megeloztek oket is. A 3 srac amugy vegigcsinalta korabban az Appalachain Trailt egyutt. Ugy alakitottak az eletuket, hogy most, harom ev elteltevel, egyutt el tudjanak jonni a PCT-re.

(Kepet keszitette: Surge)

A nap masodik feleben ujra egyedul maradtam, de estere ismet ugyan addig jutottam mint a sracok. Ez megint veletlen volt, sosincs tervuk, mindig csak megtalaljak egymast (vagy epp elvesztik nehany napra – ahogy az a szakasz elejen is tortent). Most mar viszont keso volt es meglepoen hideg is, igy sator allitas utan sotetben fejlampaval, egyedul vacsiztam. Sot, itt talaltam a Rokak ket tagjat is, Dinomant es Moonguyt is, ok mar majdnem aludtak mikor megerkeztem.

Bocs, ha valakit nem erdekel ennyire reszletesen epp kivel talalkoztam es mi tortent veluk. Rajottem, hogy ha nem irom le el fogom felejteni, ezt pedig nem szeretnem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.