5. Nap – 4.21. – Scissors Crossing

Megtett tav: 25 km

A tegnapi gyors menet megtette a hatasat, lett par vizholyagom amik elegge lelassitottak. Konkretan minden lepesnel mintha sok sok tut szurkaltak volna 4 labujjamba is. Szinte egesz nap lefele mentem, ami csak rontott a helyzeten. Minden lepes szenvedes volt. Ehhez hozzajott, hogy semmi arnyek nem volt egesz nap, a homeromon arnyekban 32 fok volt. A novenyzet is kezdett megvaltozni, a nap elejen meg a zold dombokon voltam, majd elertem a sivatag azon reszere amilyennek korabban kepzeltem.

A nap fenypontja az alabbi trail angel, HappyFeet volt (A legtobb embernek van beceneve, ‘Trail name’, amit valamilyen tett/tulajdonsag alapjan kapnak.). Ez a srac fel napot autozott azert, hogy 1 heten keresztul a sivatag kozepen ingyen osszon sort, gyumolcsot, chipset uditot es vizet a thru-hikereknek ( ok azok, akik egyben szeretnek vegig csinalni a turat, nem szakaszokban – ok a section hikerek – ilyen otthon a kekturazok tobbsege). Ez amugy is kiraly, hat meg 15 km utan, amikor is mind a 16-17 ezer lepes amit megtettel, szenvedes volt 30+ fokban, arnyek nelkul.

Volt egy PCT tetovalas is a laban, tavaly csinalta vegig a turat.

4 korul ertem el a kovetkezo vizforrast, Scissors Crossingot. Ez egy feluljaro alatti hely, ahova onkentesek szallitjak a vizet folyamatosan. Ha ez nincs, akkor 75 km-en keresztul nincs viz.

Vegul ugy dontottem itt alszom, nem megyek tovabb. Az ut kovetkezo szakasza folyamatosan felfele ment, de ugyan ugy arnyek nelkul. Tul sok volt a meleg es a fajdalom 1 napra. Igen, egy hid alatt aludtam :).

Cserebe ez volt az elso este, mikor vegig tudtam nezni egy naplementet. Vegre nem volt hideg, este takarokent hasznalhattam a quiltemet, nem halozsakkent.

Meg egy kis erdekesseg: sokan stoppal bementek a kozeli Julian nevu varoskaba. Igazabol akik a vizet hoztak, tobbszor is ott voltak es kerdeztek kit vihetnek el, stoppolni sem kellett volna. Van a varosban egy hires trail angel aki finomakat foz es lehet nala aludni. Ami lenyeg: a varost az aranylaz idejen alapitottak es western filmbe illo hangulata van, ha jol tudom forgattak is itt filmeket. Sajnos a labam miatt ki kellett hagynom, a kep kivetelesen google talalat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.