22. Nap – 05.08. -Hot Springs

Megtett tav: 27 km

Ejszaka egesz meleg volt, kb 16 fok lehetett. Ugy latszik az nagyon rossz jel, ha mar ejszaka sincs hideg, nagyon meleg lesz napkozben.

Minel elobb el akartam erni a hires Hot Springs nevu helyet, amit erint az osveny. A folyo mellett aminek a kozeleben eddig haladtam tobb helyen 40 fokos viz tor fel es ilyen kis medenceket alakitottak ki. Nincs itt semmilyen ceg aki raepitett volna barmilyen szolgaltatast, ingyenesen hasznalhatja barki aki erre jar, bar nem tudom milyeb kozel van a legkozelebbi parkolo. Amivel en talalkoztam az kb 20 km. A meleg nekem tul meleg volt, amugy is 9 korul ertem ide, ilyenkor mar eleg eros a nap, igy a folyoban uszkaltam helyette.

Lattam tenyernyi nagysagu ebihalakat, ezek a ‘bullfrog’ pici verzioi voltak. Az orias bekak sajnos csak este jonnek elo, igy veluk nem talalkoztam.

Kicsit eldugottabb, csak uszva megkozelitheto helyen nehany bartabb ferfi meztelenul slacklineozott. Errol kepem nincs:).

Es miert van itt melyrol feltoro melegviz? Es miert talalom meg mindig a hegyeket?A Szent Andras toresvonal menten/kozeleben letrejott hegylancokon halad vegig az osveny, innen kapta nevet is: Pacific Crest Trail, ebbol a crest jelenti a hegygerincet. A PCT del-kaliforniai resze tobbszor is keresztezi a Szent Andrast es egeszen a Sierra helysegig kozel halad hozza. Allitolag este volt is egy kisebb foldrenges, sajnos nem ebredtem fel ra. Big Bear kozeleben is voltak feltoro forrasok, a varos kozelsege miatt ezek fizetosek voltak, de az egyik foldrenges utan megszuntek a forrasok.

11 korul ravettem magam az indulasra, de kb 30 percet tudtam haladni. Mar nagyon meleg volt, talaltam egy hus helyet egy poshadt allo vizforras mellett, a viznek koszonhetoen legalabb a novenyzet dus volt. A terkep alapjan ez utan a pont utan nem sokkal az osveny atmegy a hegylanc deli/nyugati oldalara, ami azt jelentette, hogy meg jobban ki leszek teve a napsutesnek. Ugy dontottem ebedelek es meg pihentem egy kicsit, ami nagyon jol jott mert a nap tovabbi resze majdnem elviselhetetlen volt. Meg Warner Springsben bent hagytam napkozben a satorban a homeromet, ez tortent vele:

Azota csak tapasztatbol tippelgettem, hany fok lehet (kivettem mindent a satorbol napkozben aminek arthat a meleg, ki gondolta volna, hogy a homero is ezek koze tartozik). Ma eloszor megint olyan meleg lett, hogy osszefolyt a benne levo folyadek, igy biztosan tudtam: 40-42 fok, tuzo nap, nulla legmozgas. A nap 7.30 korul megy le, elotte egy oraval meg mindig 40 fok volt, es 7-kor is csak 38-ra hult le. Ez mar azert meleg. Nagyon. Foleg a deli es nyugati oldalan a hegynek. 27 km utan ugy dontottem nem birom tovabb, pedig meg par km-t terveztem mara.

Majd holnap bepotolom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.