23. Nap – 05.09. – McDonald’s, Cajon Pass

Megtett tav: 39 km

Ahogy irtam, mivel este koran megalltam, ma azt terveztem behozom azt amit tegnap nem csinaltam meg. Sikerult. Volt egy jo motivalo tenyezo, 39 km-re majdnem az osvenyen van egy McDonalds. Tobben, akik tegnap tovabb mentek azt terveztem estig elernek ide, mar vagy 2 gete mindig elojott a tema, hogy itt makd ki mit fog enni. Alapvetoen kb soha nem eszek mekiben, de ennyoi mozgas mellett azt hiszem belefer az a par ezer kaloria. Meg jol is jon. 3.30-kor, meg boven ejszaka csorogott az ebresztom, 4.30-kor, szinten sotetben mar uton voltam.

Ekkor meg nem a meki volt a fo cel, hanem a hoseg legyozese. Jo, hogy ilyenkor kisebbnek itelem a csorgokigyoveszelyt, bar ha jol tudom ekszaka is vadasznak, rossz, hogy a pumak viszont nagyjabol csak ilyenkor lathatoak. Nem talalkoztam azonban egyikkel sem, es a reggeli hus idoben nagyon jol tudtam haladni.

Lattam vegre napfelkeltet is, majd elertem egy tohoz, reggel 9-re mar tul voltam a reggelimen es 16km-en.

Delutan ledoltem egy kicsit az osveny melle pihenni, majd nap vegere, este 7-re sikeresen elertem a celomat.

Boldogan magamhoz vettem vagy 2000 kaloriat. Nagyon turazo barat ez a meki, senkit nem zavart, hogy a mosdoban fesulkodom, fogat mosok, vagy mosogatok. Sot, erdeklodtek honnan jovok es meddig tervezek menni.

Epp kicsit a halalomon voltam a megtett tav miatt, bejott egy srac, egyertelmuen turazo, megivott egy spriteot es ment is tovabb. Mint kiderult, o egy hiresebb turazo, ma mar tul volt vagy 80 (!) km-en es meg ment tovabb. Egy ev alatt tervezi megcsinalni a 3 leghiresebb hosszu tavu turaurvonalat az USA-ban: PCT, AT (mar emlitettem, az USA keleti oldalan megy), CDT (Continental Divide Trail, ez pedig a ketto kozott). Ezt a 3 turat egyutt Triple Crown of Hikingnak nevezik. Nem is tudom, idojaras ugyileg hogy lehet ezt 1 ev alatt megcsinalni, de az biztos, hogy normal esetben ez kb masfel ev lenne. Ennyit a kis 39 kilometeremrol :/.

Faradtan, utolso turazokent mar sotetben fejlampaval indultam tovabb. Ugy voltam vele, hogy az elso sator melle amit meglatok betarsulok en is. Iris&Max, es nemet par melle fel is vertem a satramat, mar sokszor talalkoztam veluk. Sikeresen az Interstate 15 ( nagyon sok savos, ejszaka is nagyon forgalmas autopalya ami szinten Kanadaig megy, San Diegotol) es egy vasuti sin koze sikerult satrat verni. Nem is emlitettem, hogy ez Cajon Passnal volt, ami egy eleg forgalmas vasuti csomopont is egyben. Egesz ejszaka hosszu tehervonatok haladtak el melettunk, iszonyu hangosan, eleg felelmetes volt. Node, a faradtsag megteszi a hatasat. Ugy dontottem itt az ideje felavatni az uj (repulos ajandek) fuldugokat. Kiderult, hogy annyira gagyi darabok, hogy kb 0 decibelt szigetelnek es a nem is maradnak a helyukon. Tudomasul vettem es a hatterzajjal egyutt aludtam egy jot. Reggel az ebresztot termeszetesen nem hallottam, az alapzaj siman elnyomta, de a kimerultseg miatt amugy is ugy dontottem, hogy eleg lesz a kesobbi keles. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.