41. Nap – 05.27

Megtett tav: 33 km

Megvolt tehat az elso cowboy campingem ami egyben az elso este volt, amikor egyedul aludtam.

Meglepoen szep volt az ejszaka es gyonyoru a napfelkelte. Reggel prerifarkasok vonyitasara keltem. A hold az elso fazisnal kicsit teltebn volt, meg boven nem volt telihold de olyan vilagos volt az este, hogy konkretan sotet eles arnyeka volt a joshua treenek es a tobbi novenynek korulottem. Mindent lattam az ezustos fenyben, nem kellett volna aggodnom a fejlampam miatt. Mondtak mar, hogy siman lehet lampa nelkul turazni a sivatagban este telihold kornyeken, de most a sajat szememmel is lathattam. Cserebe csillag nem sok volt, a tejutat is csak hajnali 3 utan volt kiveheto miutan lement a Hold. Amugy a cowboy camping eleg nepszeru, csak en nem probaltam meg korabban, sokan csak akkor allitanak satrat ha esik az eso. Sot, van olyan akinek satra sincs csak egy ponyvaja rossz ido esetere, minden nap a szabad eg alatt alszik mindennek kiszolgaltatva.

A volgyben az osveny az alvohelyemet kerulte meg, igy aki reggek koran uton volt, lathatta ahogy keszulodtem. Volt tobb ilyen turazo is, ebednel megjegyeztek, hogy irigykedtek a helyemre :).

Ujra osszefutottam Pattel, akit Tehachapi ota nem lattam, megbeszeltuk, hogy egy kabinnal alszunk este. Utkozben kicsit lemaradtam, mert volt egy kis terero az egyik hegy tetejen, igy egyedul voltam amikor talalkoztam azzal az allattal ami a legnagyobb veszelyt jelenti ram es van is eselyem osszefutni vele: Egy gyerek csorgokigyoval. Igen, o az akinek meg semmi esze sincs es ha megmar biztos ad merget is, valoszinuleg az osszeset.

Az osvenyt keresztezte epp, majd mikor eszrevett megfagyott. Ha nem figyelek, ra is lephettem volna, de mot mar egesz jol mukodnek a kigyo szenzoraim, 1-1.5m-rol mar eszre szoktam venni oket. Ez volt az elso 1 to 1 talalkozasom egy biztosan merges kigyoval. Mar ugye sok kigyot lattam, nem is irok mindegyikrol, csak ha sikerul jo kepet is csinalnom. Hiaba tudtam, hogy veszelyes, megiscsak kicsi volt igy nem igazan feltem es magabiztosan kergettem el az osvenyrol. Mikor koveket dobtam melle az nem nagyon zavarta (ra nem akartam, azzal bantottam volna), a homokot is allta egy ideig aztan megunta es elindult felfele. Folyton a tamado poziciojaban volt, ugy probalt menekulni, ez a videon is latszik. A csorgoje meg pici fekete volt, es nagyon halk, talan a videon nem is hallataszik. De nagyon szepen latszik a haromszog alaku fej, vastagabb test, meg a csorgo is, ami csak a merges kigyokra jellemzo. Na meg nem mellesleg pont ugyan ugy nez ki mint a nagy verzioja amire majdnem raleptem, csak kicsiben.

Az idojaras ugy gondolta ennyi izgalom nem eleg egy napra, meg vagy 8 km-re lehettem a kinezett kabintol, viharfelhoket lattam gyulekezni az egen.

Se dorges se villamlas nem volt, az osveny gyanusan a vihar fele kanyargott, a terkep alapjan hosszu tavon is arra tartottam. Kis ideig neha mar futottam, ugy gondoltam gyorsabb tudok lenni a viharnal, de tevedtem. Bumm. Pont a fejem folott dorgott egy oriasit es elkezdett zuhogni az eso mikor meg kb fel orara voltam a szallastol. Egy dombteton szelesebb folduton haladtam, max terdig- combkozepig ero novenyek voltak minket oldalt, igy en voltam a legmagasabb pont leszamitva azt a nehany fenyot ami pont olyan ritkan nott, hogy nem tudtam eldonteni melyiktol menjek tavolabb, nem ereztem magam biztonsagban. A futas helyett eloturtam a taskam aljarol az esoruhat es a taskara az esovedot, elrakram jo messze a turabotjaimat es bekuporodtam egy bokor melle. Vartam, hogy menjen valamerre a fejem felol a vihar, mielott elindult volna meg esett egy kis jeg is. Volt egy hajszalnyi terero, megneztem a legkozelebbi kb 10 km-re levo varos idojarasat. Napos ido, meleg, meg felhot sem irt. Szuper, errol a viharrol meg a google sem tud. Szerencsere gyorsan jott, gyorsan ment, kb 20 percig tartott az egesz.

Meg sotetes elott elertem a kabint, ahol mar 4 tobb napja nem furdott pasi aludt, jobbnak lattam satrat allitani. Ugy hallottam vannak egerek a kornyeken, valakinek a satrat ki is ragtak igy mindent aminek szaga van kiraktam a satorbol, a kajat egy szag- es vizallo taskaban. Lefekves utan jutott eszembe, hogy 2 ures zacsko amikbol napkozben ettem meg a taskam zsebeben van, ezeket mar csak kidobtam a sator 2 fala koze. Nem telt el 10 perc, hallottam a zacsko zorgest, megneztem fejlampaval, egy eger mar az egyiket birizgalta. Kivancsi vagyok mi lesz a kajas zsakommal holnapra… remelem a satrat beken hagyjak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.