45. Nap – 05.31.

Megtett tav: 26 km

Mivel mindenki akivel egyutt indultam tegnap tovabb jutott, mint en, ma egyedul voltam. Este pedig koran felvertem a satram mert nem akartam a nagy szelben a kovetkezo leegett – tehat minden vedelem nelkuli – teruleten satrazni nagy szelben. Nem kell amugy sem sietnem egyreszt a ho miatt, masreszt Junius 4 elott nincs ertelme Lone Pineba ernem (a kovetkezo nagyobb varos), mivel akkor erkezik meg a rendelt ‘microspike’ es a ‘ bear canister’. Mivel sosem gondoltam, hogy eljutok idaig, vagy tenyleg lesz kedvem tovabb menni ezekkel otthon nem foglalkoztam. Lake Isabellabol rendeltem meg mindent tegnap elott.

A Microspike egy turacipore szerelheto fem “karom”. Azert kell, hogy ne csusszak le a jeges/fagyott havon. Az sem volt biztos, hogy ilyen kelleni fog, de latva a most fent levo emberek kepeit, mindenki egyet ert abban, hogy enelkul nem lehet elindulni.

A Bear canister kotelezo eleme a Sierraban valo turazasnak. Ugy kotelezo, hogy konkretan szabalyozzak. Van tobb modja is annak, hogyan ne egye meg a medve a kajad, de itt csak ez az egy megengedett. (Ursack, szagallo taska, vagy a zsak fellogatasa fara).

Sokan rendeltek meg csakanyt is. Az REI-ban epp el

fogyott amit rendeltem volna, igy most ott van a rendelt telelek kozott, de ha nem jonne meg hetfoig, torlom a rendelest. Ott helyben Lone Pineban meg mindig be tudnek szerezni egyet, ha tenyleg szukseg lenne ra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.