46. Nap – 06.01 – Kennedy Meadows

Megtett tav: 28 km

Koran keltem mert szerettem volna hamar Kennedy Meadowsba erni. A tavot amit az elozo ket napban 5 korul abszolvaltam, ma 1-re megtettem volna, ha nem talalkozom az elso folyoval ami a sivatag veget jelentette.

Nem tudtam ellenallni, ki tudja mikor lesz legkozelebb sivatagi meleg es folyo egy helyen, furodtem egyet. Igy egy oraval kesobb ertem el a celomat.

A hires Kennedy Meadows. Annyi embert lattam mar itt allni kepeken es most en is itt vagyok.

Talan a legfontosabb merfoldko a PCT turazok eleteben. 700 merfold (~1100 km) a sivatagon keresztul, a ‘Sierra kapuja’. A tura kezdeten ezt tuztem ki celul, ha idaig eljutok, boldog leszek, akkor is ha nem akarom folytatni. Most boldog es vagyok es folytatni is akarom, megyek tovabb.

Van amugy egy nagyon kedves szokas, a bolthoz erkezoket az ott levok megtapsoljak. Ez egesz jol esik, mivel mindenki nagyon varja, hogy megerkezzen ide, a semmi kozepere. Terero az elmult 2 napban nem volt ( es a kovetkezo 2-ben sem lesz). Az egyetlen bolt kinalata alapjan az itt elok onfenntartoak, fokent csak turazoknak szant kajak vannak. A fenti kepen latszik, ‘POP 200’ (population), a tabla keszulesenek idejen kb 200-an lakhattak itt. A google 2010-es adata szerint most mar csak 28-an. En is boldogan tapsoltam mindenkinek, aki megerkezett. Talalkoztam nagyon reg nem latott emberekkel. Surgeont es a lanyokat Hiker Heaven ota nem lattam, Max&Iris 2 nappal elottem jartak ees ki erkezett meg utanam par oraval? Ian! 🙂

A Sierra reszre ide utazik a felesege, akivel valoszinuleg lassabban fognak haladni, de jo volt ujra latni.

Felvettem a csomagomat amit meg aprilis kozepen Scout&Frodotol kuldtem magamnak. Akkor ugy gondoltam 5 napnyi elelemmel, na mar most a jelenlegi etvagyam mellett ez alig 3. Szerencsere nem is tervezek sokkal tovabb menni, a kovetkezo megallo Independence 7-8-9 napnyira lenne, a hohelyzet miatt nem lehet jol tervezni igy inkabb a biztos utat valasztom. Lone Pine, kb 3 nap, ahova a csomagokat rendeltem.

Egesz jo az itteni hiker box amugy. Kiegeszitettem az ellatmany nehany itt talalt extraval (igy mar tuti eleg lesz), talaltam egy vekony konnyu szeldzsekit, amit elraktam hatha nagyon hideg lesz. Megtalaltam a Wrightwoodban elvesztett uloparnamat is, valaki gondolom megtalalta, hasznalta es megunta. Mar van helyettesitoje, igy nem hoztam el. El is felejtettem meselni: meg Lake Isabellaban talaltam egy ‘sleeping bag linert’, halozsakba rakhato plusz 1 reteg hideg idore. Marka es anyag alapjan legalabb 100$ egy ilyen, pont a Sierra elott, nyilvan elraktam.

Amugy epp itt vagyok a sarga vonalnal. Elindulok felfele es nem is jovok le 2000 ala egesz sokaig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.