47. nap – 06.02

Megtett tav: 27 km

A labam egeszen meghalalta az elmult nehany nap konnyu 30 alatti tavjait, a taska sem volt nehez igy most csak kicsit faj es csak neha. Ez igy egesz konnyu.

Osszefutottam ma egy Nemo nevu sraccal, ezzel a jatek taskaval nyomja vegig Kanadaig. Nem hiszem el, ha nem latom. Van benne felfujhato matrac, quilt, bear canister es meg fozni is tud. (Sok ultralight turazo nem tud, mert nincs mivel). Es aki azt hiszi nem tudja ezzel vegigcsinalni: Tavaly az AT-t (Appalachian Trail) mar megcsinalta. Ott a rekordja 100km volt egy nap, itt meg ‘csak’ 80. Azt hiszem nem egy ligaban jatszunk.

Osszehasonlitaskepp ez enyem mellette. Nem keves idobe telt a megtervezese annak, hogy egyaltalan beferjek egy 60-65 literes taskaba…

Talalkoztam ma az osvenyt karbantartokkal is. Lovakkal jottek fel ide, hogy egy tenyleg rossz allapotban levo leegett szakaszon dolgozzanak.

Este pedig megtanultam medvebiztosan fellogatni a fara a kajas taskamat. Bear canisterem meg nincs, de medvek mar elnek erre. Amugy ezek a fekete medvek (amik lehetnek barnak es szurkek is) nem igazan veszelyesek, de a kajadat elviszik. Ha egy medve raszokik az emberi kajara, az is lehet, hogy kilovik. Mar csak a medvek erdekeben is nem art messze tartani toluk mindent aminek szaga van.

Nem olyan egyszeru am, sok minden kell hozza:

  • Egy megfelelo magas, lehetoleg sima feluleto, eros aggal rendelkezo fa, aminek a kozeleben nincs tobb ag. (Ezt neha nehez talalni.)
  • 10-15m kotel
  • 1 Karabiner
  • Egy ko ami segit atdobni a kotelet az agon
  • Egy faag ami megakad a karabinerben

Ezen kivul nem art ismerni kb 2 alap csomot, hogy konnyebben menjen minden. Tobbfele modszer van, en a ‘ PCT modszer’-t tanultam meg. Az eredmeny: eleg magas, eleg messze van fentrol es oldalrol is.

Nem olyan egyszeru am. Felhuzni is nehez es reggel a megfeszult csomot oldani sem konnyu. A dobasnal siman ratekeredhet a kotel a fara, akkor ennyi volt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.