49. Nap – 06.04. – Lone Pine

Megtett tav: 12 km + 4 km off trail

Mivel se internet sem terero nincs, a turazok kreativ modon probalnak uzengetni egymasnak, ki merre jar. Itt pl a homokba irta Max, hogy lement az osvenyrol jobbra. Nehezen eszreveheto.

Sokan kovekbol, fadarabokbol rakjak ki a merfoldet es a nevuket, vagy csak a nevuket es egy nyilat. Vannak neha cetlik is, ezt ugye mindenki el tudja olvasni.

Kaptam en is egyet, Pat uzent, hogy a 3 lehetoseg kozul ezt az osvenyt valasztotta Lone Pineba.

Het kozben voltunk, nem volt nagy forgalom a parkoloban ahol az osveny veget ert. Egyetlen kocsi volt aminek a tulajdonosa is ott volt, levitt minket a hegyrol. Egy Jeep hatso ulesek nelkuli reszen osztoztunk egy kutyaval. Eleg rendesek ezek a kutyas pasik, ez mar a sokadik kutyas fuvarom. Az ut lefele gyonyoru volt. Fent a hegyekben nem latom hol vagyok. Egy kis kilatas volt a volgyre tegnap, de nem adta at hol is vagyok igazabol. Mivel kocsiban ultem, nem tudtam jo kepeket csinalni, de a google a baratom, meg tudjatok nezni milyen volt a kilatas lefele. Horseshoe Meadows road, CA. Kilatas az Owens Valleyre, a szemben levo Inyo Mountainsra es a Death Valleyre.

Volt itt regen egy Owens Lake is, de miutan a Los Angeles Department of Water and Power (LADWP) felvasarolta a kornyek osszes teruletet ahol folyok, patakok vannak, hogy az Aquaducton keresztul elszallitsa a vizet LA-be, a to az XX. szazad eslo feleben kiszaradt, itt jol latszik.

A Death Valley pedig a fold egyik legmelegebb helye (legmelegebb mert homerseklet 56.7°C). Itt talalhato az USA legalacsonyabb pontja is. Van egy turautvonal, a Lowest to Highest (L2H): tengerszint alatti 85m-rol egeszen a kontinentalis USA legmagasabb ponjaig megy, Mt Whitney 4421m.

A volgyben mindket oldalra gyonyoru volt a kilatas. Hihetetlen ez a videk. Lent sivatag, nyugaton a Sierra Nevada hegyseg (ahonnan jottem), a keleten pedig a mar emlitett hegylancok: Inyo es Deadth Valley.

Valamiert meglepodtem mikor leertunk, hogy milyen meleg lett. Ki hitte volna, meleg a sivatag ezen resze is… 40 fok. Kicsit megviselt az elozo napok 3000m koruli 0-20 fokja utan. (Hadd menjek vissza!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.