50. nap – 06.05 – Museum of Western Film History

Megtett tav: 9 km + 4 km off trail

Lone Pine meg arrol is hires, hogy a itt es a kornyeken forgattak rengeteg filmet. Az Alabama Hills sok regi western forgatasi helyszine volt, de pl a Django egyes reszeit is itt vettek fel.

Mivel a 4 csomagbol aminek meg kellett volna erkeznie a posta eloszor csak kettot talalt, maradtunk masnapig es kihasznaltuk az idot a filmmuzeum meglatogatasara. (Mint kiderult, minden a postan volt mar amikor megerkeztem, csak benak voltak…)

Nem csak westerneket ihletett meg a kornyek, a Tremors – ahova lepek szorny terem c. sci/fi klasszikust is itt forgattak, de a Gladiator es Iron Man jelenetek helyszine is volt a sivatag, hatterben a Sierra hegyeivel.

iron man.jpg

gladiator.jpg

Meg a Meki is western stilusu:

A csomagok megjottek: Bear Canister, Microspikes, 5 napi kaja egy cegtol akik hosszu tavu turazoknak szallitanak elelmet, es egy magyar zaszlo amit Tamas rendelt nekem ide (koszi ismet:)).

A zaszlorol majd lesz kep ha lesz jo hatter hozza :).

A visszafele stoppolas most eloszor nehez volt, eloszor egy par elvitt minket egy kicsit kozelebb a celunkhoz, de mikor kiszalltunk a kocsibol egy kicsit megijedtem: negyed ora autoutra voltunk a legkozelebbi varostol a sivatag kozepen, az egyetlen arnyek egy kozlekedesi tabla volt. Autot nagyon sokaig nem lattunk (nagyon kihaltak tudnak lenni ezek az amerikai utak), de a masodik kocsi amit lattunk (kb fel ora alatt) megallt, megfordult, hogy felvigyen minket a hegyre. Ismet egy kutyas ferfi, 80 eves, a vilag legboldogabb kutyajaval:

Sotetedesig meg tudtunk menni par km-t, de sokra sajnos mar nem maradt idonk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.