59. Nap – 06.14. – Mother pass

Megtett tav: 29 km

Kivancsian vartam milyen lesz ez a hago, mert az appban ilyen kommentek voltak. ( Angolul tudok elonyben.)

Tul nagyok voltak az elvarasaim, semmi extra nem volt. Sima szerpentin, oke, sziklakkal, de hat barmennyi szikla mellett eljottunk mar.

Kilatas fentrol:

Lefele eloszor tudtam 100%-ban ugy hasznalni a csuszasgatlot ahogy ki lettek talalva. Kozel satraztunk, hamar felertunk, a ho meg teljesen fagyott volt. A kevesbe meredek szakaszokon, ahol amugy sima cipoben/bakancsban lecsuszna az ember, konnyeden lehetett setalni. Eleg kiraly erzes volt a jeges fagyott havon setalas szuperkepessege.

Innen vart rank 16 km alatt 1200m folyamatos ereszkedes. Arany lepcsosornak nevezik ezt a reszt. Gyonyoru helyen, egy folyovolgyben meredek sziklafalak mellett sokszor vizesesek kozvetlen kozeleben kanyarog az osveny, ami leginkabb sziklakbol es sziklakbol kialakitott lepcsokbol all. A combjaim a vegere elegge kikeszultek, nem irigylem a JMT turazokat akik mindezt felfele teszik meg.

Ezutan az osveny vegre felfele haladt ( wohoo!), nem meredeken es meg sziklas sem volt. Gondoltam majd most behozom a lemaradast. Vagy 2 km-en keresztul 15 meterenkent patakba utkoztem, ami megint lelassitott. Egyik sem volt veszelyes, de pont annyira voltak nagyok, hogy mar el kellett gondolkodni, hogy is a legegyszerubb atkelni. Otthon barmelyiknek nagyon orultem volna, mert szeretem az ilyen kihivasokat, de tudva, hogy 1-2 napnyi kaja hatranyban vagyok ill. nem fogok megerkezni akkorra amikor igertem magam, nem tudtam teljesen elvezni az egyensulyozasokat es ugralasokat. Elkezdtem beosztani a hatralevo kajat, igy most kicsit folyamatosan ehes vagyok. Nem nagyon, mert ugye tegnap-tegnap elott nem voltam nagyon ehes, meg pont nem terelte el teljesen a figyelmemet.

A cel az volt, hogy minel kozelebb erjunk a kovetkezo hagohoz, nem sikerult elmenni a havas resz aljaig, megalltunk korabban. Ennek holnap meglesz a bojtje.

(Emellett a kokupac mellett satraztunk:)).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.