84. Nap – 07.09.

Megtett tav: 33 km

Ma ujabb nagy emelkedo vart ram, igy nem tudtam sokat haladni. Az egyik kanyar utan talalkoztam egy szarvasgidaval es anyukajaval, nagyon megijedtek tolem – epp az osvenyen reggeliztek. Ketfele szaladtak, majd a gida visszajott az osvenyre es elore szaladt. Ez azt eredmenyezte, hogy szarvasmama egy ideig kovetett, egesz kozel jott hozzam az osveny mellett. Majd megalltam es mondtam neki, hogy tessek csak a kicsi utan szaladni, megvarom. Es lass csodat, elore szaladt :). Remelem megtalaltak egymast.

Volt nehany poison oak amire ismet figyelni kellett.

Amugy tudtatok, hogy a hosszu tavu turazas egy olyan sport, ahol a ferfi es noi testfelepites kozotti kulonbseg mar nem szamit?

Mi sem mutatja ezt jobban, mint a PCT-hez kapcsolodo rekordok. Ket kategoriat tartanak szamon: tamogatott es nem tamogatott kategoria. A tamogatottat egy ferfi tartja 52 nappal, a nem tamogatott rekord viszont egy noe. Anish, aki amugy a kedvenc hiresebb turazom, 60 nappal tarja a rekordot egesz regota (2013). (En orulok, ha atlag 5 honap alatt be tudom fejezni). O maganak oldotta meg a resupplyt es senki nem masszirozta varosba erkezeskor. Itt egy egesz jo Ted talk video tole, ha valakit erdekel.

Ha mar hires turazok, iden Jupiter hikes probalkozik egy yo-yo-val. Egy szezon alatt NOBO-kent elmegy Kanadáig, majd visszaindul SOBO-kent Mexikoig. Nem is olyan sok amit en csinalok, igaz?

A legfiatalabb PCT teljesito amugy egy 6 eves kisfiu, a legfiatalabb lany 9 eves. A legidosebb turazo nem ismert, de lattatok Pirate 70 evesen siman vegigcsinalja. Talalkoztam mar egy 72 eves emberrel is, de az AT-n allitolag volt 80+-os turazo. Nincs korhatar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.