88. Nap – 07.13

Megtett tav: 31 km

-Off topic-

Ujabb fontos merfoldko: ma a 2173. km-nel satraztam. 2172 km az 1350 merfold, marpedig Frodo ennyit tett meg a Vegzet Hegyeig, hogy elpusztitsa az Egy Gyurut. Ami azt jelenti, hogy elmehettem volna vele. Vagy akar, elvihettem volna helyette.

(Ezt itt senki nem tartja szamon, de talan mar eszrevettetek hogy egeszen otthon vagyok a sci-fi es fiction vilagaban).

-Off topic vege-

Hatekony megallo volt a mostani: megjavitottam egy ujabb lyukat a satramon, befoltoztam a satorrud tartomat, tepozarat ragasztottam a cipomre a kamaslimhoz, megragasztottam a cipom orrat, ujratoltottem a kezfertotlenitomet es az oliva olajamat. Meg WD-40 is volt, hogy a turabotjaimat kicsit gyorsabb mozgasra birjam. Ez elso kivetelevel mindent hiker boxbol oldottam meg. Ritka az ilyen kiraly hiker box. Es igen a ducktape es a WD-40 itt is mindent megold. Ha csak egyetlen javito felszerelest hozhatnek magammal, akkor az a ducktape lenne.

Na vajon ki vitt vissza az osvenyhez? Egy kutyas pasi. Gondoltatok volna? Egy egesz lakokocsival volt, horgaszni jott a kornyekre.

Az osveny kezdetenel ismerosbe futottam: Chipmunk! A trail angel aki a szuper babos tojast fozte Tahoe elott. Az egyetlen trail angel aki 2 kulonbozo helyen felbukkant. Ropke 3 es fel orat autozott, hogy ma boldogga tegye a turazokat. Csak ezert jott.

Amugy igy nez ki egy igazi chipmunk.

Angolul semmi koze a squirell-hez (mokus), a chipmunk magyarul megis eszak-amerikai mokus. Gondolom rendszertanilag azert nincsenek tul messze egymastol.

A mai celom kivetelesen mar az indulas pillanataban megvolt. Altalaban ha valaki kerdezi meddig megyek, azon kivul, hogy Kanadaig, nem tudok mit mondani. Sokan mar reggel kinezik az esti satorhelyet es beosztjak az idejuket. Altalaban tarsasagok. Mivel en egyedul haladok, az ‘addig megyek amig tudok’ elvet alkalmazom, este 5-6 korul szoktam eldonteni mi is lesz a cel. (Sokszor 7 – fel 8 utan ‘az elso sima resz ahol elfer a satram’ gyakorlat lep eletbe). Ma kivetelesen nem igy volt. Beertem a Lassen Vulkanikus Nemzeti Parkba, ahol a medvesuruseg az atlagosnal ismet nagyobb, bear canister hasznalata kotelezo. Mivel a Sierraban a Lone Pine – Sonora Pass szakasz kozott volt csak kotelezo, mar megvaltam eme nemes masfel kilos ballaszttol. Azzal, hogy Tahoe-ig cipeltem, 4 nappal tovabb mig mindenkepp szukseges, mar nem voltam az atlagban. Ket valasztasom volt: vagy 20km utan- pont a park hatara elott megallok -igy a ranger nem buntethet meg, vagy elmegyek a 31 km-re levo satorhelyhez ahol vannak bear boxok. Ezekrol a kulonbozo technikakkal, de mindig medvebiztosan zarodo fem dobozokrol mar irtam korabban. Az elsonel felo, hogy a macik nem figyelnek a tablara a hatarnal, ill. idom is volt, igy megceloztam a bear boxos satorhelyet.

Vulkanikus nemzeti parkban voltam, nem veletlenul: a hegy a kozelben a Lassen vulkan (majd irok rola holnap), a terulet vulkanukisan aktiv. Volt egy gejzirnek nevezett latvanyossag par szaz meterre az osvenytol. Nem volt igazi gejzir, vizet nem lovellt, de folyamatosan goz tort fel a foldbol es termalfurdo (=ken) illa volt.

Ez sem ma kerult fel:

Kicsit kesobb egy masik off trail latvanyossagot is megneztem: Boiling lake neven futott. Bar az egesz to nem forrt, folyamatos bugyogo hangja volt es a to egyik felen tenyleg bugyogott is. Nezzetek, milyen kodos tejszeru zolden szurke szine van – az illat itt is kenes. Korulotte a fold nehol rezvoros szinu volt. Tul kozel nem lehetett menni, mert allitolag a kozetek beszakadhatnak es beleeshetsz a vizbe.

Allitom, hogy a turazok nagy resze a rohanas miatt kihagyja ezeket a szuper latvanyossagokat. Volt olyan, aki az Eagle Rock-ot sem nezte meg (mivel kepen mar latta), pedig az tenyleg kb 20 m volt az osvenytol.

A kitero kozben osszefutottam vele.

A kornyeken dolgozik tuzoltokent, azt mondta este eszakra nagy vihar varhato, talan minket is eler majd. Szuper. Lattam a felhoket, de ugyan ilyenekbol sem a Sierraban sem a sivatagban nem lett semmi. Majd meglatjuk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.