89. Nap – 07.14 – Old station

Megtett tav: 44 km

A tuzolto srac tanacsara ejszakara felraktam a rainfly-t a satramra (mostanaban mivel jo ido volt nem volt ra szuksegem). Jol tettem, reggel dorgesre ebredtem, a vihar szele el is kapott, volt villamlas es dorges is. Egy volgyben voltam nem tul magas fak alatt. Ez itt a leheto legbiztonsagosabb. Sajnos ezeknek a nyari viharoknak most szezonja van, valoszinuleg meg sokban lesz reszem. A villamlas ram nezve is veszelyes (egy turazoba mar iden belecsapott a villam – tulelte), masreszt az erdotuzek is igy szuletnek. Az erdotuzekrol majd holnap meselek.

Egy kis high Sierrat idezo patakon atkeles.

Napkozben eleg meleg volt, tovabb gyultek a felhok, kesobb is volt egy kis eso, dorges, villamlas. Ez meg nem igazan zavarja meg a setalo rutinomat. Ujabb leegett terulet, eleg szomoru latvany.

Meg a sivatagban voltam olyan leegett reszen, ahol akkora volt a csend, hogy hallottam a sajat szivdobogasom.

Elhaladtam a Lassen vulkan mellett (ez egy kicsit korabbi kep), ami egy aktiv vulkan, legutoljara 1915-ben tort ki. A Kaszkad hegyseg legdelebbi vulkanja, fogok meg latni tobbet is eszak fele haladva. A hegylanc meg Kanadaban is folytatodik.

Estere tettem egy kis kiterot az osvenyrol. Talan nem volt 1 km seta sem, Old Station. Mint kiderult, ez egy sima benzinkut, a turazo barat fajta. Volt sok turazo kaja, tolthettunk jeghideg vizet az italautomatabol es volt egy hiker box.

Kicsi a vilag, osszefutottam a tuzolto sraccal akivel tegnap az osvenyen talalkoztam. Erdeklodott, hogy kaptunk-e a viharbol. Mondtam, hogy igen es megkoszontem az infot, igy nem aztam el reggel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.