91. Nap – 07.16 – Burney

Megtett tav: 20 km

Semmi nem tortent ejszaka. Se vihar, se tuz, – szerencsere – de nem messze tolem az osvenyen reggel volt egy kis fust.

Varosba erkezes elott nem sokkal osszefutottam egy csorgokigyoval, az osveny mellol figyelmeztetett a jelenletere. Mikor eszrevettem, tokeletes tamado pozicioban volt, sajnos mire elovettem a telefonom mar ugy dontott tovabb all igy nem sikerult jo kepet csinalnom.

A kep es a memoriam alapjan arra jutottam, hogy ez egy masik fajta volt, nem az amit delen lattam (merthogy sok fele csorgokigyo van am), a csorgoje is mashogy szolt kicsit.

Egy Crotalus oreganus oreganus, tehat northern pacific rattlesnake. Mar o sem utotte meg a szintet, a hang alapjan egybol belottem, hogy biztonsagos tavolsagban van, inkabb orultem neki, hogy tortenik valami izgi.

Igy nez ki a valosagban:

Kaptam egy masik jo sztorit mara: stoppolasnal egy 30+-os szoke lany vett fel – juhu, noknek mindig orulunk, ugye. Akkor kezdtem aggodni, mikor a rendrakas kozben – hogy elferjek az anyos ulesen – megkerdezte, hogy nem kerek-e egy fuves cigit, o epp most szivott el egy jo nagyot. Udvariasan visszautasitottam (van eleg baja a szervezetemnek enelkul nelkul is). California – it’s legal. Talan mar emlitettem. Hat, ezt dobta a gep, legalabb szaguldozni nem fogunk. Rovid beszelgetes utan kiderult, hogy gyereket egyedul nevelo anyuka, epp nincs hol laknia ezert visszakoltozott apukajahoz es amugy ‘escort’-kent dolgozik – ujsagban hirdeti magat a kozeli varosban (Chico). Amugy meg epp arra var, hogy a pasijat kiengedjek a bortonbol, de rossz magaviselet miatt bent tartjak es nem tudja mikor szabadulhat. Valamiert az amerikai politika vagy Kalifornia vizgazdalkodasa nem kerult szoba…hmm (az en hibam, jobban erdekelt a maganelete 🙂 ). Epsegben elvitt a celomig, a kovetkezo templomig ahol ingyen megszallhatok. Nem csak az udvart kaptuk meg kempingezeshez, ahogy korabban, egy egesz tornatermet befoglaltunk. Es a konyhat is hasznalhattuk.

Egy random srac a varosbol bejott hozzank es ezt rakta az asztalra. Allitolag itt no par km-re, nincs gazdaja.

California – it’s legal.

Mivel a temlom hazirendjenek elso pontja a ‘No smoking, no drugs.’, egy lelkes onkentes vallalta, hogy elrakja szem elol.

Kb egyszerre adta meg magat a ket zoknim. Mar fent volt a listamon, hogy ezt sajnos be kell szereznem, de talaltam a hiker boxban 3 (!) zoknit is. The trail will provide.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.